Mitt musikminne: Lisa Wanloo

19 dec, 2021

Lisa Wanloo

Lisa Wanloo är aktuell med sitt debutalbum Shadows och i dag tar hon tillbaka oss till minnen som varit viktiga för skapandet av några av låtarna på albumet.

När jag satt och tänkte på vilka musikminnen jag har och vad som varit viktigt för mig och vilket jag ska välja så kom jag på att jag faktiskt har några starka minnen jag återkommit till när jag arbetat fram mina låtar på denna debut-skivan och att det varit viktigt för mig att landa i det och komma ihåg dessa för att våga, jag tänkte egentligen inte på att jag faktiskt använt mig av det här när jag skrivit musiken förrän jag fick frågan och började tänka efter, jag trodde det bara var fina minnen.

Så det jag återkommit till är när jag är ungefär 8 år gammal och tänkte på musik och att jag ville sjunga hela tiden. Jag längtade hem för att bara sitta med min bandspelare och lyssna på skivor och sjunga med, även hos kompisar så sjöng jag med i texterna, eller ville gärna göra det hela tiden.

Särskilt starkt är ett minne av att jag ville ha en walkman så jag kunde lyssna på musik till och från skolan så min äldsta bror lånade ut sin med sina hörlurar till mig och jag kommer exakt ihåg var jag stod när han gav den till mig i min mormors hus på Hönö i farstun. Det har säkert inte han tänkt på särskilt mycket men det var som att få en injektion himmel och smärtstillande då.

När jag varit osäker och inte vetat vad jag ska göra och känt att jag blivit överväldigad av dålig självkänsla i musiken och att göra låtar så har känslorna från b.la det här minnena varit viktiga för mig för att hitta den glädjen och genuinitet jag kände då, att bara få vara i den injektionen och bara gå på feeling.

Så under perioden innan låtarna skrevs och jag var ganska tom inombords på kreativitet och när jag och min kille åkte och bilade runt i Skåne sommaren innan och lyssnade en hel del på Kevin Morby som jag gillar väldigt mycket så rullade det den här typen av tankar och minnen fram och tillbaka och jag bara njöt av det.

 

Författare:
Redaktionen

Fotograf:
Fred Miller 

Pin It on Pinterest

Share This