Mitt musikminne: Lisa Howard

av | maj 2, 2021 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Jag minns hur jag gjorde mixtapes på min kassettspelare till mig själv när jag var liten, jag satt vid min silvriga bandspelare och klickade rec när jag hörde mina favorit-tracks från “Power hit radio”, fan va fett det var.

När jag tänker på något musikminne kommer det inte upp ett, utan snarare en miljard minnen. Minnena är roliga, jobbiga, sorgliga, konstiga och många känslor kommer fram nu när jag sitter här och tänker tillbaka på min favoritmusik genom åren. En gemensam nämnare i alla dessa låtar är min bästa vän Ludde. Vårt musikintresse var en av sakerna som gjorde oss till bästa vänner för snart 15 år sedan. Vi började redan att skicka låtar till varandra över MSN och sen lyssna med varsin hörlur på buss 177 påväg till plugget. Det vi lyssnade på var allt ifrån någon nerladdad sjuk låt av Lil Wayne till Radioheads feta platta Hail to the thief.

Än idag delar vi musik med varandra, nu främst genom en gemensam spellista på spotify. När jag skummar igenom denna sjukt långa lista som växt i säkert 10 år så ser jag minnen från gymnasietiden, min flytt till USA, födelsedagar, när Ludde hälsade på mig i USA, breakup anthems och musikaliska obsessions som hänger kvar än i dag.

Försökte verkligen hålla mig till 10st, men det var så sjukt svårt. Så här är 10 + 2 låtar sprängda med minnen, från mig till dig som läser.

Fotograf:
Ea Czyz

Pin It on Pinterest

Share This