Mitt musikminne: Katmando

1 aug, 2021

Katmando

Katmando tar oss tillbaka till en natt i kollektivet när han gästar vårt format mitt musikminne.

[swanky exotica playing]

Natt i kollektivet.
Kollar film på låg volym i vardagsrummet, så lågt att jag måste nyttja [dövtext] för att hänga med. Som jag minns det var det oceans 11, och att jag just då var i limbo i livet. Mitt band colleagues var lite på hiatus och jag kände mig identitetslös konstnärligt.

Precis under undertexten dyker en mening upp, mellan två klamrar står det ”swanky exotica playing”. Från och med den stunden var jag förälskad i genren. Nånting med dess narrativ som är så fritt och inbjudande och samtidigt suggestivt.

Den kräver inte uppmärksamhet, och ackompanjerar tillvaron friktionsfritt. Men vill en titta närmare finns ett atlas av svunna berättelser från en mer dunkelt belyst verklighet. Det för mig blev en förutsättning att kunna skapa något eget.

Här nedan kommer lite musik som inbjuder till en sådan värld.

 

Pin It on Pinterest

Share This