Mitt musikminne: Joykeeper

av | apr 25, 2021 | Artiklar, Läsvärt, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Det var mitten på sommaren 2018, sommaren då det var så sjukt varmt. Kompisar och familjemedlemmar kliver på färjan som ska ta dem ut till ön Brännö, en timmes resa från Göteborg. Vi fixar och donar; placerar ut bänkar för publiken, sätter upp lappar med information om pantburkar, lagar mat, riggar upp ett PA-system och försöker välja musik som ska sätta rätt stämning för gästerna när dem kommer. Det är mest soligt men hela tiden finns det en liten oro att vädret ska slå över till regn eller att det ska börja blåsa så som det bara kan blåsa på en skärgårdsö. Vi är ganska stressade och undrar lite vad vi har gett oss in på. Samtidigt är vi glada, för det vi ska göra är att arrangera en helt egen festival – i en trädgård!

Festivalen som vi valde att döpa till Burning Island Festival arrangerades av oss och av våra kompisar Elin och Tova. Efter en tid på folkhögskola och musikhögskola hade vi lärt känna så många fantastiska musiker som hade alla möjliga spännande musikprojekt. Vi kände att vi ville ta vara på detta och bestämde oss helt enkelt för att bjuda in dem till att spela, nästan alla sa ja trots att “gaget” var typ en öl + mat. Eftersom vi hade läst olika genre-inriktningar på våra utbildningar kände vi musiker inom alla möjliga olika fält. Detta resulterade i en genrebred musikfestival; det var folkmusik, indiepop, jazz, singer songwriting, elektronisk musik, progg m.m.

Festivalen satte igång på eftermiddagen med några av de lugnare akterna som till exempel Trio Rop och Amarilla. Det var en väldigt intim stämning under konserterna, närvaron var hög både hos de som framförde musiken och hos publiken. Även vi spelade och det var väldigt speciellt att spela en sån liten konsert inför vänner, kanske för att vi kände att publiken verkligen lyssnade. Kvällen avslutades med den elektroniska duon Eavesdrop som även hade visuals gjorda av Tova Nyberg. Sedan dansade vi hela natten och badade i månskenet och det hela var väldigt idylliskt och romantiskt och klyschigt <3

Vi är så himla glada att vi känner så många fina människor som skriver musik, dem är vår största inspirationskälla. Vår lista består endast av musik av våra vänner och vi rekommenderar starkt alla att ta en god lyssning!

Fotograf: Linnéa Romeling

Pin It on Pinterest

Share This