Mitt musikminne: Janice

15 aug, 2021

Janice

Singelaktuella Janice gästar i dag mitt musikminne och tar oss med till sitt första festivaluppträdande i Norge där även Solange spelade.

Det var sommaren 2017. Jag skulle åka på min egna första sommarturné någonsin. Jag var så jävla pirrig, nervös och taggad. Jag och mitt band anländer till första stoppet, Oslo och festivalen vi ska spela på heter piknik i Parken. Min pojkvän (nu fästman!!!) är med och om några timmar kommer även mina vänner Cassandra, Sabina och Natasa med tåget.

När hela gänget är samlat så strosar vi runt på Oslos gator och går förbi en poster för festivalen. Jag ser mitt namn bland alla akter som ska spela och det känns så sjukt, så mäktigt. Längst upp som headliner på postern står en av mina absoluta favoritartister, Solange. Att jag ska skulle få spela på samma festival som Solange var för mig helt overkligt. Minns att jag fick rysningar.

Det började närma sig till giget och jag känner nerverna krypa sig på. Vi har haft soundcheck som gått bra, gjort iordning oss och hänger backstage och laddar upp inför giget.

När jag kommer upp scenen känner jag mig sådär skakigt nervös, men jag möts av en så fin publik och jag ser min kärlek och mina vänner i publiken och plötligt känns allt så självklart. Jag står på min första festivalscen och kollar bak på mitt otroliga band och fylls med sån kraft. Njöt av precis varenda sekund under giget. När vi kommer av scen så kan jag inte sluta le eller skratta, det känns som att endorfinerna dansar igenom min kropp. Vi skålar och firar och inser att nu är det bara några minuter kvar tills Solange står på stora scen.

Det dröjer ganska mycket längre än så innan hon och hennes band börjar spela. Deras flyg hade blivit inställt vilket gjorde de en timme sena. Det kändes som att hela publikhavet stod och höll andan.

Scenen börjar fyllas på av Solange musiker, konserten drar äntligen igång och det är något av det bästa jag sett. Det är en sån känsla från första sekunden till den sista. Musikernas otroliga skicklighet och känsla får hela publiken att dansa och Solange hänför oss alla med sitt magnifika uttryck och sin klass. Allt är så genomarbetat, till perfektion men med sån otrolig känsla. Koreografin är galet speciell och snygg. Det är som konst.

Cranes in the sky och Don’t touch my hair spelas och vi sjunger med. När jag hör introt av Losing you spelas får jag rysningar. Att få uppleva detta, att få se Solange, en så stor musikalisk inspiration live, det var helt fantastiskt. Att vi spelade på samma festival?! Haha snälla, nyp mig någon. Jag minns att jag såg mig omkring, och jag är omringad av mina favorit personer, vi dansar och vi kramas och jag är fylld av så mycket inspiration och kärlek. Jag känner mig så jävla tacksam. Ett dygn jag aldrig glömmer och för ett av mina absolut starkaste musikminnen

Fotograf:
Carolina Diaz

 

 

Pin It on Pinterest

Share This