Mitt musikminne: Jakob Mind

av | feb 21, 2021 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

De minnen jag direkt kommer att tänka på är från turnéer vi gjort genom åren. Jag får frågan ganska ofta om jag har några speciella tillfällen jag minns extra mycket från turnéer och då kommer jag nästan aldrig på något. Oftast kommer de fram efter några flaskor vin.

Ett minne som ofta dyker upp när jag och min vän Micke hänger är från 2016. Micke tar och har tagit nästan alla officiella foton på Rotten Mind genom åren, så han är ofta med på våra turnéer.

Vi hade varit i Grekland och gjort 3 spelningar och tog ett flyg till Frankrike för 4 spelningar direkt från Grekland. Hela anledningen till den märkliga rutten på den turnén var att Grekland var bokat sen länge när vi fick ett erbjudande om att vara huvudakt på en festival i Tours i Frankrike. Så vi bokade helt enkelt in 3 till spelningar i Frankrike när vi ändå var där. I Frankrike väntar Micke på oss och ska följa med på den delen av turnén. Det hela börjar med att vi kommer till flygplatsen i Paris och bilen vi hyrt för turnén visar sig vara aningen mindre än vi trott. Vi har bokat en 7-sitsig minibuss, trodde vi. Det var bara en vanlig personbil där man kunde fälla upp säten i bakluckan. Vi var bandet, 4 stycken, + vår turnéledare Magnus och Micke. Alltså fick en person sitta i bakluckan med all utrustning och i princip inte kunna röra sig. Men det var ok för vi hade bara 4-5 timmars körningar varje dag.

På kvällen går vi ut och dricker öl i Paris och bestämmer att vi måste åka runt 8 på morgonen dagen efter för att hinna till festivalen. Alla förutom jag och Micke går tillbaka till hotellet i hyfsad tid för att sova. Då bestämmer vi oss för att gå till Mickes hotell för att hänga lite där. En minibar (det är tydligen dyrt), 2 paket cigg och 7 timmar senare ringer dom andra och frågar vart vi är. Eftersom vi inte sovit eller ätit på jag vet inte hur länge så kommer vi på den briljanta idéen att avleda de andra och ge dom en helt annan adress än den vi är på så vi kan äta frukost i lugn och ro. När de väl hittar oss är de inte helt nöjda.

Väl i bilen regnar det hela dagen och vi fastnar i köer på väg till festivalen. Vi hinner i princip på minuten till en radiointervju vi skulle göra. Efter intervjun hade vi en akustisk spelning att göra för någon slags internet-tv-kanal. Vi är ändå rätt nöjda och det verkar som det kan bli en riktigt bra kväll. När vi precis ska räkna in låten vi skulle spela och kamerorna är igång, kommer vår turnéledare Magnus och säger ”bara så ni vet: festivalen är inställd”, och så kör vi låten. Antiklimax.

Vi får veta sen att hela festivalområdet är översvämmat på grund av regnovädret. Så egentligen hela anledningen till att vi var i Frankrike just där och då, regnade bort.

Vi spelade inne i stan på en klubb istället där alla med biljetter till festivalen kom in. Det var bara det att det fanns 5000 biljetter till festivalen som var utsåld och den här klubben tog max in 100 pers.

Egentligen hela min soloskiva ”The One Who Got Away”, som kommer nu i vår, handlar om saker som hänt under de första 5 åren av turnéer med Rotten Mind.

Spellistan innehåller låtar jag brukar lyssna på under dessa turnéer:

Fotograg:
Jakob Blom

Pin It on Pinterest

Share This