Mitt musikminne: Hast

av | jun 14, 2020 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Jag minns åren vi bodde i bilen. En gammal MB 510. Europa hägrade men vi kom aldrig så långt. Vi bodde mest runt i Sverige, nån vecka hos nån polare på landet, nån vecka i nåt punkkollektiv, industriområden och gator med gratis parkering. Det blev väl en vecka i Christiania också. Det var så långt söderut vi kom.

Efter att ha flängt runt så i nåt år så hamnade vi på en vagnplats som några polare fixat utanför Malmö. Vi var ungefär tretton personer som bodde där. Några bodde i det stora dragiga huset men de flesta av oss bodde i husbilar och husvagnar. VI fixade spelningar och hade biograf i ladan, dumpstrade och snodde mat, fixade gratis el, odlade i trädgården och drack billig smuggelöl. Det var många besökare som kom från hela världen. Vi som bodde där var punkare, aktivister, konstnärer, tatuerare och så vi som bara var allmänna dropouts.

Det var roligt som fan. Jag minns när jag och Jacke möttes ute i vedboden klockan fem en vintermorgon. Det var minusgrader och veden var slut.

Vi fick börja bryta sönder lastpallar och slå sönder två stolar för att skrapa ihop lite ved. Jag minns hur det var att pissa i ölburkar för att det var så kallt att gå ut på natten. Jag minns eldtunnorna. Jag minns Foxy, en hemlös katt, som började komma till mig oftare och oftare och som till slut blev en i kollektivet. Jag minns vägglössen i huset. Jag minns dagsfyllorna. Jag minns en inkomst på typ tvåtusen spänn och att det ändå gick att leva på det. Visserligen tryckte vi mycket tröjor som vi alltid släpade med på spelningar och festivaler. Så det gick runt. Jag minns soundtracket. Det var som att vara med i en film för det var alltid musik i bakgrunden. Det finns ju för många artister och band och låtar för att göra känslan rättvisa. Men jag för ett försök.

Pin It on Pinterest

Share This