Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis musikredaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.


Jag kommer ihåg när Dom orena spelade med Conny Nimmersjö och Diskoteket på Debaser strand i mars 2015. Alla tre banden ligger för övrigt på skivbolaget Novoton, precis som Knivderby som jag också spelar i. Hur som; backstage fanns det nog max en back öl totalt och utan att peka ut enskilda personer eller namn så var i alla fall ölen slut när Conny med band var klara med sitt gig. Det blev en hel del knorrande om att det alltid är samma visa att sista bandet möts av en loge som är helt nergrisad och tömd på relevant innehåll. Men det som fastnade ännu mer var när Connys trummis Christian Gabel (som vanligvis spelar med bob hund och 1900) i något halvnyktert tillstånd längre in på kvällen, på sin karakteristiska värmländska, konstaterade att ”Dom orena, ni är ett väldigt märkligt band”. Det fick en ju att fundera lite på självbilden. Om nu en person som håller på med i mina ögon ganska smala, personliga och udda saker tycker det så kanske vi inte är så mainstream som man tror. En annan sak från den kvällen som fastnade är hur stort vår trummis Marcus tyckte det var att få låna ut sina trummor till någon som spelar med bob hund eftersom det har varit, och fortfarande är, ett av de band som haft absolut störst inverkan på honom.

Spellistan är inspirerad av ovan nämnda kväll, men även av andra minnen tillsammans med bandet. Många känner säkert igen sig i känslan av att minnet gärna kopplar ihop händelser och skeenden med speciella låtar och att en därför kan få starka associationer även lång tid därefter. Som när vi spelade i Jönköping på The Hush Hush Club för första gången, en helt fantastisk kväll på alla sätt och vis. En av de kvällar då allting bara faller på plats. Publiken vägrar ge upp efter att vi klivit av utan vill ha upp oss på scen igen. Problemet var bara det att vi redan hade kört igenom exakt alla låtar som vi repat den kvällen, så nödlösningen fick bli att kliva på igen och köra låten vi öppnade spelningen med en gång till. Det var låten Drömmar och besvikelser så den får vara med på listan för att symbolisera en riktigt härlig kväll och kanske kan få någon som var där att minnas känslan från spelningen. Eftersom det roligaste vi som band vet är att spela live så vi hoppas få komma ut i landet och spela vår nya skiva (släpps 11 november) och skapa nya starka minnen tillsammans med andra så mycket som möjligt framöver! Hoppas vi ses!

Pin It on Pinterest

Share This