Mitt musikminne: Clara Strauch

av | sep 10, 2017 | Artiklar, Framsida Startslider, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis musikredaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Min första roll var planeten Jupiter. Jag var fem år gammal. Vi hade lärt oss om solsystemet på dagis, och fick uppföra en pjäs om det för våra familjer. Jag höll i en stor pappersmodell av Jupiter, och marscherade in på scen till Gustav Holsts storslagna The Planets: Jupiter, the Bringer of Jollity, och minns faktiskt några av mina repliker än idag: ”Jag är gasjätten Jupiter. Den största av alla planeterna.”

Den känslan.

Wow.

Att spela Jupiter. Att stå på scen. Ja, det var då det började.

Jag har inga andra musikanter i min familj, men alla är musikälskare. Jag växte upp med showtunes från Broadwaymusikaler (min far är från ett teater-besatt släkte i New York), likväl som Eurythmics och Talking Heads. Vi hade även The Planets hemma på vinyl, och efter rymdpjäsen lyssnade jag på den pampiga musiken om och om igen. Jag dansade, sjöng, och skapade sagolika drömvärldar om universum med mystiska karaktärer och episka piruetter. Det var första gången jag upptäckte att musik kan vara en portal till obegränsad fantasi.

Det här är en lista med låtar från den perioden då vardagsrummet var en teater, filtar var magiska mantlar, snören var kungakronor, bananer var telefoner, soffan var världens högsta berg, och jag var planeten Jupiter. Den är tillägnad mina tålmodiga föräldrar som stod ut med den dånande musiken, och lillebror Jacob som alltid var villig att hänga med i eskapaderna.

Pin It on Pinterest

Share This