Mitt musikminne: brenn.

5 sep, 2021

brenn.

Den norska duon brenn. tar oss med till Roskildefestivalen och en minnesvärd konsert fylld av mystik och moshpits.

Ett av de minnen som kanske har präglat oss mest är när vi såg Yung under vår första gång på Roskilde. Den dagen då de skulle spela hade vi suttit länge och druckit på campingen och vi har väldigt fulla när vi kom fram till Rising-scenen.

Under de föregående dagarna hade vi bara varit på campingområdet, sett Dream City, lärt oss att spela ölbowling och blivit tacklade när vi gått förbi andra människor som spelade. Vi hade ingen större koll på vilka Yung var, vi hade inte hört speciellt mycket om dem på festivalen och vi visste inte heller vad vi skulle förvänta oss när vi drog från campingen före midnatt.

Människor runt omkring oss var lika fulla som oss och det blev mer och mer människor som samlades runt om oss desto längre vi väntade. Solen hade passerat horisonten och skapade en röd färg på himlen samtidigt som mörkret föll. Det låg en sådan spänd stämning i luften hos oss som väntade, en sådan känsla som kommer när man vet att det väntas kaos.

Yung gick på scenen och efter det så börjar showen ganska långsamt och mystiskt. Mycket känsla, lite ljus och mycket rök vilket skapade mystik. Men så hände det. Den första låten steg i energi och det skapades en moshpit några meter från oss. Vi tittade snabbt på varandra och båda kände direkt; vi måste in dit. Den moshpiten fortsatte under hela konserten för att alla låtarna hade så mycket energi.

Bandet själva var ganska seriösa, men samtidigt så var de väldigt bra och duktiga på att behålla mystiken och hela känslan av det vi var med om var något stort. Konserten innehöll precis allt som gör en bra rockkonsert; galenskap, kaos, mystik, kul och svett.

Det var helt sjukt. Moshpiten var sjuk. Suget i magen när låten A stain började och vi kände oss upphöjda av alla människor som hoppade omkring oss samtidigt som ett och ett annat ansikte blev synligt i ljuset från scenen. Det var den fetaste konserten vi har sett på Rising-scenen på Roskilde.

Fyra år senare fick vi lov att och stå på samma scen och under samma tidslott som de fick. Det är vi sjukt tacksamma för och vi kommer aldrig att glömma den konserten.

 

Fotograf:
Isak Jenssen

 

Pin It on Pinterest

Share This