Mitt musikminne: Atom Kaiser

av | sep 29, 2019 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Jag började åka skateboard när jag var 8 år gammal. Jag och min bror delade på en bräda tillsammans och hade ingen aning om att det fanns en hel livsstil och kultur kopplad åkningen.

Allt eftersom jag gled djupare in i den världen kom jag i kontakt med skatefilmer. Eller kanske framför allt med musiken som ackompanjerade dem.

Peppen var enorm när man varit i storstan och köpt en ny VHS. Eller ännu bättre när en väns familj åkte till USA och fick tag i filmer man bara kunnat drömma om i sin vildaste fantasi.

Via dessa fantastiska VHS:er upptäckte jag både gamla artister som The Velvet Underground, Misfits och Pink Floyd men även (då) samtida akter som Pixies och Nirvana.

Numera skejtar jag inte så ofta men den musik som jag fick upp ögonen för genom filmerna förändrade mitt liv. De la grunden för mitt musikintresse, färgade min smak och påverkar än idag mitt eget skrivande.

 

Pin It on Pinterest

Share This