Mitt musikminne: Angelina Pavanelli

av | okt 25, 2020 | Artiklar, Mitt musikminne

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis redaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Jag är uppväxt i en liten ort utanför en liten stad, utsikten från mitt barndomsfönster var äppelträd och åkrar och jag har alltid tyckt att det var lika vackert som tråkigt. Som barn letade jag ständigt efter potentiella äventyr att underhålla mig med, och där i den lugna sörmlandsidyllen hade jag en väldigt stark övertygelse om att livet hände överallt utom just här.

Vi har aldrig lyssnat på musik hemma, jag förstod att det som stod i hörnet av vardagsrummet var ett skivställ med någon form av album, men det var ingen som någonsin lyssnade på dem. Regelrätt satt min mamma mig ändå i musikskola som 9 år gammal och jag började ta dragspelslektioner, för att sedan utveckla med sång och musikklasser. Ju äldre jag blev desto mer tid spenderade jag i musiken, men jag hade en tydlig uppfattning om att musik var något jag gjorde, ingenting jag själv tog del av.

In i tonåren började vänner prata om hur viktigt musik var för dem, att specifika låtar kunde förändra deras liv och betyda nästan hur mycket som helst, men jag hade ingen aning om hur dem menade, jag hade nog inte ens ett par hörlurar. Några år efter de flesta andra hade jag ändå min första starka musikupplevelse, när jag ramlade över Regina Spektor på youtube och blev instinktivt förälskad. Det var något med henne och hennes låtar som fick det att kännas som om de var gjorda bara för mig. Och sakta började jag förstå vad det var som alla andra hade snackat om, att musik i öronen faktiskt förändrar något i en.

Under dem här åren, från mitten av tonåren, brukade jag testa alla möjliga knep för att få livet att kännas – mer. Jag gick baklänges, sprang nerför backar, överdrev historier, fantiserade bort mig och blundade mycket, även i situationer där det är rätt väsentligt att hålla ögonen öppna. Någonstans då började jag också att leta efter låtar som fick det att kännas som att någonting faktiskt händer. Jag insåg att rätt låt under rätt tid kunde skapa en helt annan uppfattning av verkligheten, den uppfattning jag letat efter alla år som barn, den mer levande. Och det är det som min lista består av, låtar som fått mig känna som att livet inte sker någon annanstans än precis här, precis nu.

Fotograf::
Mathilda Brodin

Pin It on Pinterest

Share This