Mitt musikminne: Adult Oriented Pop

29 aug, 2021

Adult Oriented Pop

Adult Oriented Pop gästar i dag mitt musikminne och tar oss tillbaka till den spelning då bandet bildades med tillhörande spellista.

Eftersom vi har varit vänner i snart 20 år och spelat tillsammans lika länge är det extremt svårt att välja ut ett specifikt gemensamt musikminne. Kanske när vi spelade i den där ladan i Marfa, Texas och en ur publiken hoppade upp och hällde i oss tequila utan att vi tappade en ton, samtidigt som dammet yrde om dans och knivslagsmål om vartannat?

Eller när vi hälsade på en vän i Big Sur och fick låna hans gästhus i några dagar? Att sitta där på altanen och spela och sjunga med utsikt över ravinen med redwoodträd som sträckte sig ut i Stilla Havet är ett minne som för alltid håller kompassen stadigt pekande mot livets goda!

Men det vi tänkte berätta om här är Adult Oriented Pops allra första spelning. Eller rättare sagt, spelningen då vi bildade bandet. Vår goda vän Sophia Knapp bodde vid tiden i Brooklyn, NY och hade blivit tillfrågad att spela på en releasefest för dokumentären om sekten The Source. Vi som är något av sektnördar var inte sena att tacka ja när hon frågade om vi ville spela med henne där.

Först måste vi ändå berätta lite om The Source Family! Alla sekter flippar ju ur mer eller mindre och alla sektledare är narcissistiska megalomaniska foliehattar, men likväl är nog The Source kanske den mest sympatiska sekten vi känner till.

Ledaren gick under namnet Father Yod och var självklart pappa till alla barnen, men istället för att försöka mörda refuserande musikproducenter som Charles Manson, eller lura hela sekten att ta livet av sig som Jim Jones (Jonestown) och Marshall Applewhite (Heaven’s Gate), så gick The Source ut på att äta god vegansk mat, spela musik (kolla upp ex YaHoWa 13), ligga med varandra, meditation, yoga och ta psykedeliska droger. Och de lyckades dra in pengar! Deras hippa restaurang på Sunset Strip var en så pass bra business att inga medlemmar behövde skänka sina besparingar eller vara med om nåt Tupperware-pyramidspel för att få vara med. Ja, ni förstår ju! Det går ju bara inte att tacka nej till att spela på ett sånt tillfälle!

När vi så hoppade ur taxin i Harlem med våra instrument stod vi framför ett typiskt vackert sekelskifteshus. När vi knackade på den stora porten öppnade en man i 40-årsåldern, en excentrisk korsikansk miljardär med alldeles för tajta ljusa jeans och lika tajt uppknäppt vit skjorta som blottade ett silverkors på hans brunsolade bara bröst, sportandes en liten blå backslick mohikan.

Han välkomnade oss och presenterade sig som innehavaren av fastigheten, som han tagit över från Scientologerna. Vi blev inledda i den stora tempelsalen. Den andades gamla mystiska seanser och runt om i salen och uppe på balkongerna minglade folk tyst omkring. Mitt i salen möttes vi av Isis The Aquarian och Electricity The Aquarian, medlemmar i The Source Family. Efter lite small talk och sus och dus var det dags för mat, självklart enligt deras egen meny och sedan musik!

Det var vi och kanske två tre andra akter, så svårt att minnas. Hela kvällen löstes liksom upp i kanterna och endast sporadiska flashbacks hittar fram; som när en konsert långsamt tystnade och gick över i ett spontant kollektivt stilla fågelkvitter, eller synen av Isis och Electricity dansandes i sina särkar och långa hår när vi fullkomligt demolerade nån krautifierad YaHoWa 13-låt. Kvällen gick över i en lång natt, tidig morgon rakt in i evigheten.

Vi spelade sedan in The Source låt The Beggar tillsammans med Sophia Knapp som släpptes på Electric Ragtime. Vi har gjort en spellista som på nåt vis speglar den musikaliska utvecklingen vi har gjort sedan bandet bildades.

 

Fotograf:
Press

 

Pin It on Pinterest

Share This