Mitt musikminne: Adna

av | dec 11, 2016 | Mitt musikminne, ö

Alla har vi speciella minnen till musik, inte minst de som andas och lever i musikens värld. Därför har Popmanis musikredaktion valt ut artister som får dela med sig av extra minnesvärda musikminnen tillsammans med en tillhörande playlist.

Jag tror att jag var 15 år när jag fick den där musikaliska uppenbarelsen. Musik hade varit närvarande i mitt liv ett tag i form av körsång och teori, men det var som att Bon Iver behövde hända för att jag skulle förstå vad musik verkligen kunde vara. Först blev jag totalt överväldigad men sen helt besatt, så det var en period där då jag gick till Bengans nästan varje dag efter skolan och lyssnade igenom allting som fanns under indie/alternative i hopp om att hitta mer av det där. Så upptäckte jag akter som Daughter, RY X, Joy Division och så vidare. Till skillnad från tidigare, då jag nästan bara sjungit i kör och tänkt väldigt enformigt (eller inte alls), så började jag se musik mer som en helhet och blev sjukt fascinerad av friheten i den här musiken som fanns i allt från produktion och arrangemang till sångsätt. Ljudbilden var så stor och detaljrik och jag slogs av hur mycket det fanns att utforska och skapa med, men också bara hur frigörande det var att lyssna och tänka till det.

Så Bon Iver kommer nog alltid att vara mitt starkaste och viktigaste musikminne, just på grund av det där med att se musik som en helhet där alla delar är lika viktiga. Det var ganska tydligt att det inom mig fanns ett behov av att få uttrycka mig, och den här musiken gav mig litegrann de första verktygen till att våga försöka och tro på att jag kan hitta och styra min egen väg och bara vara nyfiken inför allting.

Det här är en liten blandning av låtar som hängt kvar och känns viktiga.

Pin It on Pinterest

Share This