Alyssa Milano, Rose McGowan och Holly Marie Combs i Charmed. Foto: Paramount Pictures

Alyssa Milano, Rose McGowan och Holly Marie Combs i Charmed. Foto: Paramount Pictures

Turen har kommit till mig att bekänna guilty pleasure inom tv. Vilket är lite knepigt, för de serier jag tittar på som någonstans känns ocreddiga när det kommer till kvalitet (och innehåll med för den delen) är just de som jag försvarar högst och tjurigast. Tack men nej tack Roy Andersson, jag sträckkollar hellre danska Paradise Hotel än din duva. Men om jag ändå ska välja en så får det bli en av mina absoluta sentimentalfavoriter… Charmed.

Klassisk serie som gick på tv:n när man kom hem från skolan som barn, och som för mig hängt med länge och betytt mycket. Lite förknippat med tvångstankar också för den delen, då jag har sett varenda avsnitt med min syster och vi måste sjunga med varje gång i introt (Ja, den kassa covern på How Soon Is Now. Även när bygg-gubbar hängde i rummet bredvid.)

Första säsongen kom -98, då med första uppsättningen huvudkaraktärer: Piper (Holly Marie Combs), Phoebe (Alyssa Milano) och Prue Halliwell (Shannen Doherty). Systrarna har länge varit ifrån varandra, men när deras mormor dör återförenas de i huset där de växt upp och upptäcker att de är häxor. Inte vilka häxor som helst heller, utan The Charmed Ones. De är välsignade med magiska krafter och förbannade till att alltid bli attackerade av jobbiga demoner och med skyldighet att ta hand om dessa. Serien finns i 8 säsonger, och under historians lopp hinner mycket hända. En syster dör (Shannen Doherty ska vara besvärlig som kollega, kan vara svaret på varför…) och Page (Rose McGowan) tillkommer i systraskaran i säsong fyra.

Allt för dem närmre varandra, men sätter också käppar i hjulet när det kommer till pojkvänner, jobb och familjeliv. Resultatet är en barnvänlig men ack så grym kompott av systraskap, magi, humor och fula effekter. En guilty pleasure-serie att återuppleva och njuta av om igen.

Bästa med den: Systraskapet. Och Rose McGowens komiska skrik när hon gång på gång blir shabamad in i väggen av diverse demoner.

Pinsammaste med den: Det måste ändå vara specialeffekterna. Dem har jag i förebyggande syfte ursäktat X antal gånger när jag ska introducera serien för någon. Fast jag gillar dem lite ändå…

Hur många säsonger finns att se: Charmed finns i 8 säsonger. Serien sändes mellan 1998 och 2006.

Pin It on Pinterest

Share This