LYSSNAT – VECKA 9

4 mar, 2022

I veckans lyssnat tipsar Alexander Andrén om ny musik från Florence and the Machine, HAIM, Toro y Moi, Wet Leg och Hercules & Love Affair.

Florence and the Machine

Florence Welch lyckas låta både vardaglig och majestätisk på en och samma gång i sin nya singel King. Förhoppningsvis kommer det senare under året ett riktigt starkt album, för det är fyra år sedan senaste skivan High as Hope kom.

Hercules & Love Affair

Det känns som att vi har nått en punkt där band och artister återuppstår från absolut ingenstans på så regelbunden basis att det knappt är förvånande längre. Nu har Hercules & Love Affair meddelat att ett nytt album kommer, femton (!) år efter föregående. Singeln Grace har nu släppts som är en rätt fin ballad med blippiga synthljud.

Grace

HAIM

HAIM har precis släppt videon till sin nya låt Lost Track. Den är lyxigt nog regisserad av Paul Thomas Anderson. Allting låter och ser trevligt ut men är tyvärr enbart två och en halv minuter långt.

Lost Track

Toro y Moi

Den alltid lika avslappnade Chaz Bundick, under sitt artistnamn Toro y Moi, cruisar runt i en gokart i sin video till nya låten The Loop. Det var några år sedan Toro y Moi kändes som allra hetast men han verkar ha det bra med sina softa funkiga beats, obrydda sångröst och ironiska musikvideor.

The Loop

Wet Leg

Brittiska indierock-duon Wet Leg har släppt sin senaste singel vid namn Angelica inför debutalbumet som kommer i april. Det är en välproducerad och medryckande låt som definitivt höjer peppen inför albumsläppet.

Författare:
Alexander Andrén

Pin It on Pinterest

Share This