LYSSNAT – VECKA 9

av | mar 5, 2021 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Sydney Sprague

Sydney Spragues debutalbum maybe i will see you at the end of the world är kraftfullt och rörande. Låtarna sträcker sig från folk till alternativ rock, och Sydney Spragues röst imponerar på båda sidorna av spektrumet. Albumet är känslosamt utan att vara klyschigt och mångsidigt utan att vara spretigt. Jag ser fram emot att se mer av henne i framtiden.

Wildhart

Duon Wildhart som består av Christian Berg och Ylva Holmdahl. Tillsammans skapar de drömpop. Den nya låten His Arrows won’t hit us är den första singeln från det uppkommande albumet med samma namn. Låten är lugn och melodisk, och känns ännu mer drömmig än duons tidigare verk.

Blu DeTiger

Blu DeTiger slog snabbt igenom förra året med Figure It Out, något som inte är svårt att förstå när man lyssnar på EP:n How Did We Get Here? Singeln Vintage sticker ut som en hitlåt, och den instrumentala låten disco banger but you’re crying in the bathroom bryter av som en välkommet och oväntat inslag. Med självsäker attityd och träffsäkra texter har Blu DeTiger gjort en debut som ser ut som början på en lovande musikkarriär.

 

Mndsgn

Hope You’re Doin’ Better är den första singeln från Mndsgns album Rare Pleasure som släpps den 4 juni. Singeln handlar om att ständigt tänka på en vän som går igenom någonting samtidigt som man befinner sig på olika platser. Hip-hop på lo-fi beats med inslag av jazz är både spännande och behagligt att lyssna på. Hope You’re Doin’ Better får mig att se fram emot Mndsgns kommande album.

Damien Jurado

Singeln Helena från Damien Jurados uppkommande album The Monster Who Hated Pennsylvania låter ärlig på det sätt som Jurado låter när han är som bäst. Jurado beskriver de små stunderna i livet på ett varmt sätt. Låten ackompanjeras av akustisk gitarr och en maracas, enkelt och mysigt.

Författare:
Tilda Lindén, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This