LYSSNAT – VECKA 8

24 feb, 2022

I veckans lyssnat bjuder Tilda Lindén på ny musik från Sticky Fingers, Trio SR9, Blick Bassy, Khruangbin, Leon Bridges, Toro y moi och Boy with apple.

Trio SR9 och Blick Bassy

Tillsammans med franska Trio SR9 har artisten Blick Bassy från Kamerun gjort en cover på Ariana Grandes One Last Time. Versionen, som släpptes i onsdags, är låten i en helt ny tappning. Blick Bassy sjunger på Bassa, ett av de många Bantuspråken i Kamerun, och melodin bakom byggs upp av trummor och acapella stämmor. Resultatet är otroligt – om inte annat för att covern är så oväntad och annorlunda från originalet.

Sticky Fingers

Dubbelsingeln Multiple Facets of the same diamond/Love Song är det allra nyaste från det australienska bandet Sticky Fingers. Låtarna som släpptes i torsdags är smakprov från bandets femte album We can make the World Glow, som släpps under våren. Singlarna är lite mindre reagge-inspirerade än många av bandets andra låtar – den första singeln är mer rockig och den andra är, som namnet kanske påvisar, en lugn kärlekssång med akustisk gitarr i bakgrunden.

Khruangbin och Leon Bridges

EP:n Texas Moon, som är ett samarbete mellan Khruangbin och Leon Bridges släpptes redan förra veckan, men förtjänar att lyftas fram denna vecka ändå. Leon Bridges röst passar utmärkt tillsammans med Khruangbins mjuka rytmer. De fem låtarna är alla ganska lugna och avskalade, men det finns även dansvänligt material (läs: B-side) och framför allt: medryckande.

Toro y moi

Tisdagens låtsläpp The Loop av Toro y Moi är en enkel och jazzig låt. Om man lyssnar noga kritiserar artisten lite samhället och online-kulturen men trots det känns det mest som bara en härlig och funky låt. Toro y Mois nya album Mahal utkommer den 29 april.

Boy with apple

Det Göteborgs-baserade bandet Boy With Apple växer och växer i mina ögon. Den nya singeln Linger on är modern shoegaze om olycklig kärlek. Bandet har garanterat lyssnat en hel del på shoegaze legendarer som Slowdive, Lush, och Cocteau Twins. Det ska bli spännande att följa deras utveckling och se vad bandet kommer med härnäst.

Författare:
Tilda Lindén

 

Pin It on Pinterest

Share This