LYSSNAT – VECKA 8

av | feb 26, 2021 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Skeleten

Förra året debuterade Skeleten med singlarna Biting Stone och Mirrored. Nu är de återigen tillbaka, denna gång med låten Walking on your Name som ger en lugnande och atmosfärisk känsla av enighet och tillfredsställelse. Deras instrumentella stil och sång påminner starkt om bandet The Alan Parsons Projects 80-tals hit Eye in the Sky fast i en modernare tappning av elektronisk slow-fi disco.

Will Stratton

Will Strattons långvariga karriär med flertal album och singlar i sitt bagage fortsätter att växa sig starkt uppåt. Liksom tidigare material är hans nya singel Tokens en låt i toppklassig folk/pop melodi som suddar ut dina stressiga tankar och minnen.

Balthazar

Ett ytterligare exempel i slow-fi genren är Balthazars nya singel Leaving Antwerp, som har en genomgående lugnande poppig ton över sig med en varm känsla över sig. Den 80-tals soul-aktiga alternativ poplåten känns både fräsch och ger ett renande överlag av ens själ.

Social Haul

Deras debuterande singel Wet Eyes är ett skrikande på uppmärksamhet i punkrockens namn som oemotståndligt vill få en att slänga bort livets tråkigheter i soporna. Det är en låt som sätter ens resterande energi i högsta växel och viljan att sluta bry sig om det som inte spelar roll i livets nutid.

Dropkick Murphys

Dropkick Murphys nya singel Middle Finger är verkligen en låt som talar för sig själv, både i sång och stil. Den beskriver en känsla av att blicka framåt mot de goda tiderna från nuet och förberedelsen mot framtidens ljusa värld. Med en stil som stark påminner om bandet The Pogues sätter låten verkligen ett sting som får en att vakna till ett dubbelt liv av vilja och kraft.

Författare:
Whilliam Lindroth, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This