LYSSNAT – VECKA 7

av | feb 19, 2021 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Frida Hyvönen

2016 släppte Frida Hyvönen det fantastiska albumet Kvinnor och barn. Nu har en av Sveriges absolut bästa låtskrivare äntligen släppt ny musik, denna gången på engelska. Dream Of Independence är en pianodriven hymn om sårbarhet och självständighet. Hyvönens röst och ord går som vanligt rakt in i hjärtat på mig.

Embla and the Karidotters

Embla Karidotter har spelat trummor med norska indieälsklingarna Razika under 13 års tid. Med en innerlig röst som påminner mig om Britta Persson och poplåtar som rör sig åt country imponerar hon även som soloartist. EP:n Howling är en avskalad och självklar debut som står stark i ledet med folkpop-akter i stil med Vilma Flood och Sarah Klang.

Berg & Bedragare, Det Brinner

Gillar du mysig indiepop på svenska som känns nära? I så fall borde du lyssna på låten Om du närmar dig av Berg & Bedragare. Bandmedlemmarna från Uddevalla och Göteborg har slagit sig ihop med Det Brinner och tillsammans skapat en hoppfull kärleksduett med dubbla känslor.

Claud

Den talangfulla låtskrivaren Claud är känd för sin charmiga sovrumspop inspirerad av 90-talets alternativa rock och 00-talets stora hits. Nu har hen släppt sitt andra album via Phoebe Bridgers skivbolag Saddest Factory Records. Super Monster är en detaljrik uppväxtskildring om ung, queer kärlek och identitet.

Black Country, New Road

I ett likriktat poplandskap är den hypade Londonligan i Black Country, New Road och deras debutalbum For the first time uppfriskande. Trots att albumet bara är sex spår kort hinner de sju medlemmarna väcka mitt intresse med stråkar, starka känslor och sång som mest påminner om spoken word-poesi. Det är pubertalt, punkigt och eventuellt bara ett PR-trick. Som jag köper.

Författare:
Josefin Östby, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This