LYSSNAT – Vecka 6

10 feb, 2022

I veckans lyssnat tipsar Anna Börjeson om ny musik från Arre! Arre!, Pictures, illuminati hotties, Glenn Udéhn, Love Antell och George Ezra.

Arre! Arre! 

Senaste singeln We Ride the Universe från Malmö-punkbandet Arre! Arre! är två och en halv minut av skräniga instrument, catchiga bokstaveringar och motorcykelljud. Det är en låt i sann riot grrrl-anda (och därmed Arre! Arre!-anda) och ett passande soundtrack för ljusare tider (If you’re looking for a good time, girl/ Just come around and we take you for a ride).

Arre! Arre!

PICTURES

Berlinbaserade britrockbandet PICTURES, som har varit förband åt både Paul Weller och Kaiser Chiefs, har släppt sitt tredje album It’s OK. Albumets tolv låtar blandar ett skitigt sound med mjuka melodiösa partier som i vissa stunder har så mycket Oasis-vibbar att det ger rysningar. Bästa spår: Who Took The Soul och Happy Afterlife.

illuminati hotties

Sandwich Sharer är den senaste singeln från den amerikanska punk-och indierockaren Sarah Tudzins projekt illuminati hotties. Tudzin har sagt att låten handlar om en period i hennes liv då allt kändes osäkert och hon saknade sin ungdom och känslan av att vara med någon som känner en så väl att en avslutar varandras… sandwiches.

Glenn Udéhn (feat. Love Antell)

På göteborgaren Glenn Udéhns nya singel Åren går med teven på, med gästspel från Love Antell, förpackas frustration i glada toner. Det är vemod i dur på ett sätt som får ett krossat hjärta att kännas nostalgiskt. Kolla även in musikvideon där åren går, och sinnesstämningarna svänger, även om en mest sitter vid sitt köksbord.

George Ezra

George Ezra, den brittiska singer-songwritern med den stora rösten, har släppt första singeln Anyone For you från sitt kommande album Gold Rush Kid. Singeln är en lättsam poplåt vars svängiga piano-intro gör det svårt att sitta still. Det kanske inte är en låt som går på djupet, men vem behöver djup när en har ett stick med givet handklapp?

Författare:
Anna Börjeson

 

Pin It on Pinterest

Share This