LYSSNAT – VECKA 6

av | feb 12, 2021 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

FRANKFURT, MAPEI

Bakom bandet Frankfurt finns inga mindre än trion Mikael Sundin, Pierre Riddez och Petter Winnberg. Medlemmarna har bland annat spelat med band som Tussilago och Amason. På deras nya singel, Hamartia, samarbetar de med Mapei på en singel som bäddar in Maipeis röst i mjuka syntar och sprider ljus i de dystraste vinter/pandemi/apokalyps-tider. Singeln är ett fint provsmak från debutalbumet som släpps 26 februari.

SATELLITE JOCKEY

Bakom Satellite Jockey finns kvintetten och poporkestern från Frankrike som langar ett lekfullt sound där synth, saxofon, trumpet, fiol, piano, gitarr, flöjt med mera blandas hejvilt tillsammans med naivistiska melodier. På det nysläppta albumet Le week-end sjunger bandet för första gången på sitt modersmål, istället för på engelska, och resultatet är ett album som känns lika glädjefyllt som en fredagskväll när helgen, le week-end, väntar.

CHERRY GLAZER

Amerikanska Cherry Glazers nya singel Big Bang är en slående mix av alternativ rock med elektroniska inslag. Låten handlar om hjärtekross, men känns på samma tid förlösande och euforisk, en knapp tre minuter lång explosion av känslor.

ADRIAN YOUNGE

Det är få saker som gör mig så svag som producenten och musikern Adrian Younges basgångar. Så är det också på nya singeln The American Negro som är titelspåret från hans nya album som släpps tillsammans med en podcast och en film av Younge. Albumet släpps digitalt den 26 februari, under “Black history month” som albumets, och singelns, tematik kretsar kring. Younge kommenterar: “This project dissects the chemistry behind blind racism, using music as the medium to restore dignity and self-worth to my people”.

DRY CLEANING

 Brittiska postpunk-bandet Dry Cleaning delar med sig av den meditativa, ömsom sorgsna, ömsom vackra, singeln Strong Feelings. Med en poetisk text berättar, snarare än sjunger, sångerskan Florence Shaw om att vara hemligt kär och om Brexit förödande roll i romantiska förhållanden. Singeln är ett provsmak från bandets kommande album New Long Leg som släpps den 2 april i år.

Författare:
Saskia Rubensson, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This