LYSSNAT – Vecka 51

23 dec, 2021

I veckans lyssnat bjuder Emma Thimgren på jultema med ny musik från Norah Jones, Little Jinder, Sigrid, Taylor Swift och Spoon.

Norah Jones

Norah Jones har släppt ett album av jultolkningar, I Dream Of Christmas. Det kan kännas som ett uttjatat koncept, men är du inte ett särskilt fan av glättiga julklassiker kan det här vara något för dig. Jones förvandlar de mest klyschigt kitschiga jullåtarna till len jazzinfluerad soul. Perfekt soundtrack till julkvällen. 

Little Jinder

Josefine Jinder skulle tydligen göra en egen svensk version av Whams klassiker Last Christmas, men stoppades av skivbolaget som äger rättigheterna. Synd att vi inte fick ta del av den versionen, men Jinders arrangemang av låten gör faktiskt att jag glömmer det. Att göra något eget av en låt som tolkats oändligt många gånger är imponerande. 

Sigrid

För att fira in julen har Sigrid släppt en alternativ julversion av sin låt Home To You från 2019, som nu fått namnet Home To You (This Christmas). Låten har fått instick av Jingle Bells och ett mer atmosfäriskt sound. Resultatet blir faktiskt bättre än originalet.

Taylor Swift

Det är inte bara nyinspelningar av gammal musik som Taylor Swift ägnar sig åt nu för tiden, utan också helt nya versioner. Julen till ära har hon nu spelat in en orkesterversion av sin två år gamla självstående singel Christmas Tree Farm. Den nya versionen har fått namnet “Old Timey Version” och spelades in med 70 stycken musiker i den legendariska studion Abbey Road.

Spoon

För dig som snarare föredrar något åt indie-hållet så har Spoon gjort en tolkning av Beatles Christmas Time Is Here Again för Spotifys jullista. Bandet beskriver inspelningsprocessen som en påskyndad men glädjefylld upplevelse, och berättar också att det är första gången fyra av dem sjunger samtidigt på en låt. Ett julmirakel helt enkelt.

Skribent:
Emma Thimgren

Fotograf:
Press

 

Pin It on Pinterest

Share This