LYSSNAT – VECKA 51

av | dec 18, 2020 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

M. WARD

Ena halvan av She & Him har släppt ett nytt soloalbum, Think Of Spring. Eftersom det inte blev ett julalbum från duon i år är det här ett väldigt bra substitut. Som många av She & Hims album är det en tolkning av gamla klassiker. Denna gång har han dock valt att tolka ett helt album, Lady In Satin, Billie Holidays sista album. Han gör Holidays raspiga jazz till gitarrtung mysindie som är ett perfekt soundtrack till december.

TROYE SIVAN

Popprinsen Troye har rekryterat Kacey Musgraves och Mark Ronson för en ny version av sin låt Easy som släpptes tidigare i år. Den här versionen är långt mycket bättre än originalet, med svulstiga 80-talsvibbar tack vare Ronsons nya mix av låten. Det är första gången Troye jobbar med Mark Ronson, men han har samarbetat med Musgraves på hennes musik innan. Förhoppningsvis banar det här väg för fler samarbeten med Ronson.

BENEE

Jag har aldrig hört en bra cover av Amy Winehouse, tills nu. Benees cover av Amys låt Back to Black från 2006 behåller låtens sound men ger den en nutida feeling i produktionen. Låten visar också upp en jazzigare sida av Benees röst, som också är på väg att lösgöra sig ur pop-facket. Benee har själv inte sagt mycket om tolkningen, men säger att Amy är en “brilliant artist”.

NOAH CYRUS

Nyligen Grammy-nominerade Noah Cyrus har släppt årets tredje singel, All Three. I början av året kom EP:n The End Of Everything. Som typiskt för Noah är det en hyper-emotionell smäktande popballad om en destruktiv kärlek. “Playing fuck, marry, and kill/Honey, we’re all three” lyder refrängen. Hon säger att singeln är början på ett nytt kapitel, och nästa år väntar ett debutalbum.

HAYLEY WILLIAMS

I slutet av december släpper Hayley Williams Self-Serenades, en EP av nytolkningar på några av hennes låtar från senaste albumet Petals For Armor. Nu är den första av dessa nya versioner ute, en akustisk tolkning av Simmer. Först var jag lite tveksam till detta släpp, eftersom jag redan tycker originalen är så klockrena. Men det är tydligt att dessa låtar har mycket kvar att ge, och blir något helt nytt i dessa akustiska versioner.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This