LYSSNAT – VECKA 50

16 dec, 2021

I veckans lyssnat tipsar Erik Magnusson om ny musik från Horse Show, King Krule, Bloc Party, Pink Milk och Teen Daze.

Horse Show

Gillar du svensk shoegaze? Då har jag ett äkta superband att tipsa om! Nystartade Horse Show består av medlemmar ur bland annat Fews, Hater, Yast och Simian Ghost. Det är mörkt och drivigt på helt rätt sätt och slår an den svenska indienerven hos mig. Mumlade texter och mäktigt flytande ljudlanskap tar oss med på en resa genom sinnestillstånd och känslor när debut-EP:n Falsterbo spelas högt i högtalarna här hemma.

King Krule

Londonfödda Archy Marshall är namnet som gömmer sig bakom det mer kända aliaset King Krule. Med sitt stökiga låtskrivande och säregna röst passar musiken bäst framför en publik. Något som har varit otroligt svårt det senaste året. Därför värmer det extra mycket när alla fans blir inbjudna till livekonsert på You Heat Me Up, You Cool Me Down. Är 2022 året då liveskivan slår igenom igen?

Bloc Party

Punkpoparna i Bloc Party behöver nog ingen vidare introduktion efter en rad skivor med hit efter hit. Äntligen får vi något nytt att dansa loss till på nya singeln Traps. För dig som trots framgångarna har missat bandet så är det magiska gitarrslingor matchade med ett trumtempo som inte lämnar någon sittandes på hemmafesten.

Pink Milk

För dig som gillar dark wave och post punk är namnet Pink Milk inte något nytt. Deras nya album Ultraviolet däremot landade helt perfekt till årets mörkaste dagar. Släck ner i lägenheten eller huset och låt dig vaggas in i det ockulta. Stämningsfull och nyskapande musik som jag varmt kan rekommendera att gå och se live när du har möjligheten.

Teen Daze

Jazzig electronica möter dansmusik. Bättre än så kan jag inte definiera den färgsprakande explosion som Teen Daze faktiskt är. På nysläppta albumet Interior bjuds vi på lika delar jazzig romantisk synt som dansanta edits på samma nämnda spår. Olika versioner av samma låt för olika tillfällen är verkligen ett intressant sätt att se på sitt musikskapande.

Författare:
Erik Magnusson

 

Pin It on Pinterest

Share This