LYSSNAT – VECKA 50

av | dec 11, 2020 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Foster The People

Den Los Angeles-baserade trion har haft svårt att slå lika högt som sin största hit Pumped Up Kicks. Istället för att fortsätta som en trasig bandspelare på repeat har bandet istället utvecklats och testat nya grepp. På In The Darkest Of Nights, Let The Birds Sing hörs flera nya vägar som bandet känner på och faktiskt gör riktigt bra.

 

Avantgardet

Saknar du festivalstämning med allsångspop på svenska? Frukta icke! Avantgardet lyser upp vintermörkret med fullängdaren Smile and Wave som släpptes i dag. Förutom titelspåret finns en uppsjö av trallvänliga spår som för tankarna till varmare årstider och en värld med konserter.

Peter Bjorn and John

Kan man inte åka ut på turné får man stanna i studion. Trots att deras förra album Endless Play släpptes i början av året får vi redan nu en singelkavalkad. Endless Play är en EP som samlar de första tre spåren efter albumet. Det osar sextiotal och spelglädje över arrangemangen. Kanske har det gjort bandet gott att bli inlåsta i studion under ett år i karantän?

Kornél Kovács

Många har pratat om det svenska popundret genom åren. Men vad vi har gjort för den elektroniska musikens utveckling är inte lika självklart. Studio Barnhus är en erkänd men inte så stor spelare på ett internationellt plan, och med releaser som Zero Feel från Kornél Kóvacs är det svårt att fatta varför inte vi hyllar det mer på hemmaplan. Det är nyfiket och nyskapande med en bred palett av inspirationer från både Europa och USA.

Frej Larsson

Den förlorade sonen från Slagsmålsklubben och Maskinen har haft en spretig karriär. Under de senaste åren har han hunnit bli åtalad för att ha kallat en polis för guldfisk och att tillsammans med Simon Gärdenfors byggt en bögklubb på Vladimir Putins mark. I dag släpptes Leavin La Vida Larsson, hans första fullängdsalbum sedan 2016. Nu som då ser han världen med barnsliga ögon. Den här gången känns det dock som att han äntligen har mognat.

Författare:
Erik Magnusson, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This