LYSSNAT – VECKA 5

3 feb, 2022

I veckans lyssnat tipsar Julia Hvalgren om Franz Ferdinand, Band of Horses, Lizzy McAlpine, Caroline & Claude och Fred again.. & Romy & HAAi.

Franz Ferdinand

Kultrockgruppen från Skottland formade hela 00-talets rockscen och nu är de tillbaka. Den nya singeln Curious är ett säkert kort och låter precis som en nyare version av No You Girls. Men å andra sidan har jag aldrig hört något negativt om sistnämnde. Med singeln kommer även en musikvideo där bandet dansar framför en färgskiftande bakgrund, även det ett säkert – men lyckat kort. Curious är ett av spåren på kommande albumet Hits To The Head som släpps den elfte mars.

Band of Horses

Efter fem års tystnad är ikoniska Band of Horses tillbaka med ny musik. Singeln Crutch kunde lika gärna ha kommit innan den långa tystnaden, den faller precis inom bandets klassiska ramar, lite som en deja vú. Crutch är ett av spåren på kommande albumet Things Are Great som släpps i år.

Fred again.. & Romy & HAAi

Fred again.. lyckades förvandla samhällets suktande efter dans och klubb till en hit. Nu får han sällskap av Romy (The xx) och HAAi. Lights Out är inspirerat av en utekväll i Manchester. Samarbetet känns så självklart, Romys text och väl igenkända röst får en att känna sig trygg. Lights Out är ett av flera spännande samarbeten vi kommer se från Fred again.. i år.

Lizzy McAlpine 

Lizzy är ett utmärkt exempel på hur TikTok kan ge en skjuts i karriären. En TikTok och en egenskriven låt, You Ruined the 1975, resulterade i över 8 miljoner visningar. Nu släpper Lizzy singeln all my ghosts inför sitt kommande album five second flat som släpps i april, där Lizzy får sällskap av bland annat FINNEAS. Singeln backar oss igenom ett breakup och minnena som dyker upp likt spöken. Jag garanterar att all my ghosts kommer hamna i din spellista om du gillar Phoebe Bridgers och Olivia Rodrigo.

Caroline & Claude

Den australiska syskonduon osade succé redan vid debuten, Stir The Pot har jämförts med San Cisco och deras hit Awkward. I’ts not that bad beskriver duon själva som ett slags lugnande faktum är något mer uppåt och liksom sänder en tidlös anda. Som känslan när du äntligen hittar den där låten som du hörde i förbifarten och inte kunnat släppa sen dess.

Författare:
Redaktionen

Fotograf:
Press

 

Pin It on Pinterest

Share This