LYSSNAT – VECKA 5

av | feb 5, 2021 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Mr Eazi

Mörka februaridagar känns bra mycket lättare med lite upplyftande afrobeats i lurarna, det är sedan gammalt. På Mr Eazis nya singel The Don finns vibe så det räcker och blir över. Låten inleds med ett lågmält intro och en mystisk, hög-pitchad sångröst vilket sticker ut mot artistens vanliga stil. Därefter varvar den nigerianska stjärnan rytmiska refränger med melodiska verser, och levererar ofelbart ännu ett dans-anthem.

Not3s

Den unga afroswing- och hip hop-artisten Not3s är tillbaka med en ny singel: Foreign. Tillsammans med nigerianske Bankulli hör vi honom här över ett up tempo-beat med tydliga afroinfluenser. Han levererar som vanligt en silkeslen sång och träffsäker, melodisk rap. Det är svårt att inte bli på bra humör av denna energikick till låt.

Sneakbo

Sneakbo debuterade 2011 och har sedan dess varit en starkt lysande stjärna på den brittiska rapscenen. Sedan dess har han bland annat gjort stort avtryck med albumet Brixton där han gästades av artister som Giggs och Not3s. Singeln Chasing the Bag är en rak raplåt på temat målmedvetenhet och framgång. Bakom Sneakbos hårda rim hörs en vacker melodislinga som ger låten en kontrasterande mjukhet, vilket gör den extra intressant.

Yxng Bane

Med hits som Rihanna och Fine Wine i bagaget kopplas Yxng Bane ofta ihop med afrobeats-genren, men han har även testat sina vingar i mer hip hop-relaterade domän. Detta ser vi mer av på senaste singeln Dancing On Ice, där han gästas av Nafe Smallz och M Huncho. Autotunad, melodisk rap och oräkneliga ad-libs över ett trapbeat är the name of the game och det är onekligen en låt som snabbt fastnar på hjärnan.

B Young

Romantik och sensualitet är brittiske B Youngs specialitet. Är man ute efter en sexig stämma över en akustisk gitarr och ett lågmält beat är det till honom man vänder sig, så även nu. Ride for Me är hans senaste singel där han i vanlig ordning sjunger om sina känslor inför en speciell person i hans liv, hur vacker hon är och vad han vill göra med henne. Det är mys på hög nivå, helt klart!

Författare:
Redaktionen

Pin It on Pinterest

Share This