LYSSNAT – VECKA 49

10 dec, 2021

I veckans lyssnat bjuder Elin Strömberg på ny musik från Sin Fang, [ingenting], Sóley, Örvar Smárason, Rosie Alena, Moses Sumney och Unroyal.

Sin Fang, Sóley & Örvar Smárason 

I början av 2021 återförenades Sin Fang, Sóley och Örvar Smárason för att under resten av året släppa en låt i månaden. Musiken kan beskrivas som skimrande och melodisk folk med poppiga beats och jag föll pladask för låten Mothership som blev projektets näst sista låt för i år.

Rosie Alena 

Den brittiska singer-songwritern Rosie Alena är tillbaka med sitt mest sårbara alster hitintills och på låten Adore Me konfronterar hon sociala mediers orealistiska ideal. Musiken den är filmisk och grandios, vilket förstärker textraderna som beskriver hur livet är en show och hur vi alla spelar vår del.

[ingenting] 

Luleå (låt mig gå) heter den senaste singeln signerad [ingenting]. Låten är det första spåret på hybridalbumet Vinterdagsboken som släpps den 15 december och är en perfekt tonsättning till ett mörkt och stilla december.

Moses Sumney 

I maj i fjol släpptes Moses Sumney sitt andra album græ som nu följs upp av en film och ett album under titeln Live From Blacklachia. Inför släppet har han delat med sig av avskalade versioner på låtar från græ och en av mina favoriter var omtolkningen av In Bloom (in the woods).

TV Room 

Bakom aliaset TV Room hittar vi den London-baserade multiinstrumentalisen Lucy Rushton som nu är aktuell med den vackert långsamma debutsingeln Balcony. Låten beskrivs som ett seriöst om indirekt försök att kommunicera känslornas nyanser.

Författare:
Redaktionen

Fotograf:
Press

 

Pin It on Pinterest

Share This