LYSSNAT – VECKA 48

3 dec, 2021

I veckans lyssnat bjuder Tilda Lindén på ny musik från Alice Phoebe Lou, Wilma Nea, Imarhan, Moonica Mac och Boyish.

Alice Phoebe Lou

Till min stora glädje släppte Alice Phoebe Lou under torsdagen albumet Child’s Play utan förvarning. Tillbaka är de sentimentala tonerna, den akustiska gitarren, och såklart, artistens darriga och ack så vackra röst. Rent soundmässigt är albumet inte långt ifrån det albumet Glow som släpptes tidigare i år, möjligen är det aningen mer åt det folkiga och smått psykadeliska hållet. En sak är säker, det är lika bra.

Alice Phoebe Lou

Wilma Nea

Det relativt nydeduterade artisten Wilma Nea släpper i dag singeln Days like this. Låten handlar om att tänka framåt och lyser upp i vintermörkret. Genremässigt faller den in i popkategorin, men har tydliga 60-tals influenser. Days like this är ett smakprov från albumet This too shall pass, som släpps i mars kommande år. Av singeln att döma har artisten utvecklats i sitt sound, och det ska bli spännande att höra det färdiga albumet.

Wilma Nea

Imarhan

Det algeriska bandet Imarhan släppte den 30 november singeln Tamiditin från deras kommande album Aboogi, som utkommer i slutet av januari. Med naturljud i bakgrunden, en rytmisk gitarr, klappar, trummor och en sång som stundvis är nästan viskande och sedan blir i stämmor och med kör är det något lite förtrollande över låten.

Tamiditin

Moonica Mac

Tv-serien Så mycket bättre är tillbaka och där med också säsongen för svenska artisters covers på varandra. Moonica Macs cover på Arvingarnas Kom till mig lever verkligen upp till programmets namn. Artisten lyckas verkligen göra låten till sin egen och om jag inte visste hur Så mycket bättre är utformat kanske jag rent av skulle trott att det var en egen originallåt av henne. Den har alla ingredienser: vemod, kärlek och en ballad-aktig uppbyggnad.

Moonica Mac

Boyish

Indie-rockduon Boyish släpper i dag den nya singeln Smithereens, som handlar om killar som gillar the Smiths och om kärlekstrubbel. Låten är en enkel indie-poplåt. Den har en rätt enkel uppbyggnad, den har en enkel text, och den är enkel att tycka om.

Smithereens

Författare:
Tilda Lindén

Fotograf:
Press

 

Pin It on Pinterest

Share This