LYSSNAT – VECKA 48

av | nov 27, 2020 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

KING PRINCESS

King Princess senaste singel handlar om att stanna i en dålig relation bara för att känna något. Men Pain är också en funky låt som får mig att tänka på George Michaels hitlåt Freedom. Utöver de uppskattade 90-tals vibbarna innehåller den en vibrerande basgång som jag är otroligt svag för.

SARAH KLANG

Ett lugnt klingande piano och Sveriges mest innerliga röst är allt som krävs för tre minuters gåshud. Medan många av Klangs tidigare verk kretsat kring olycklig kärlek utforskar hon i sina senaste släpp relationen till sig själv mer. Dagsfärska Girls är en självreflekterande karamell om destruktiva beteendemönster. ”You can’t keep a bad girl down” och tur är väl det för jag vill ha mer av Sarah Klang 2.0.

SHYGIRL

Ibland passar dansmusik minst lika bra hemma som på klubben. EP:n ALIAS har både ett intressant omslag och ett ikoniskt innehåll. Shygirl hinner flörta med både hiphop, trap och eurodance under sex spår som är både dynamiska och underhållande.

SOLÅ

Norska Solå som tidigare gjort sovrumspop på egen hand har nu gått samman med etablerade producenter som till exempel Matias Tellez (Girl In Red). Soundet är mer städat än tidigare men det är fortfarande samma elektroniska indiepop som vi har att göra med. Låten B mine är en synthig kärlekslåt om att sätta relationen till sig själv i första hand.

KING HANNAH

Lyckligtvis för fans av Patti Smith och Alexandra Savior har bandet King Hannah precis gjort sin debut med EP:n Tell Me Your Mind and I’ll Tell You Mine. Dov, nästan sövande indierock med vackra gitarrmattor och melodier. Spåren har en snygg variation av hårt, mjukt, akustisk och psykedeliskt.

EDVIN LINDEROTH

Edvin Linderoth har både skrivit låtar till popakter som Klara & Jag och varit medlem i bandet Hemliga Klubben. Förra veckan lämnade han ifrån sig sin andra singel som soloartist. Ibland saknar jag min Volvo 850 är en melankolisk hymn tillägnad hans gamla bil, med ackord som hämtat inspiration av en psalm. Det rör sig om finurlig indiepop med fina melodier och färgstarka detaljer.

PAULINA PALMGREN

Hennes perfekt raspiga röst känns igen från indiepärlan La Lusid och hennes låtskrivande går att höra på Helen Sjöholms senaste album. Paulina Palmgren släpper i dag sitt andra album som soloartist. Med filosofiska texter och ovanliga ljudlandskap utforskar Paradiset och jorden en människas vistelse på jorden.

Författare:
Josefin Östby, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This