LYSSNAT – VECKA 47

av | nov 20, 2020 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Macky

Tjugotreårige Mackys artistkarriär är bara två år gammal men har efter sitt genomslag förra året med låten Vinterdepress streamats i miljontal. I dag släpps tiospåriga debutalbumet TIMELINE – träffsäker svensk rap i autotune till skarpa beats, producerat av Manny Flaco och Yei Gonzalez. Albumets två första spår Mowgli och ZENI är extra fantastiska men hela albumet känns genomarbetat och välskrivet.

Bonander

Bonander arbetar med experimentell drömsk pop och tillsammans med sin distinkt klara och lite gälla röst blir musiken fulländad. Låten Backseat, som släpptes förra veckan, handlar om ett barns trygghet i baksätet på familjens bil, en analogi om att växa upp. Singeln är från kommande albumet Things We Don’t Talk About – ett slags feministiskt manifest med historier om kvinnor vars prestationer och bidrag genom historien förbisetts.

Mona Masrour

Easy blir Masrours tredje släpp sedan debutsingeln Med Tiden från i fjol. Singeln är en försmak på debutalbumet Scener som släpps i januari. Låten, som släpps i dag, är ett samarbete med rapparen L1NA, och tillsammans har de skapat en lättsam låt om hjärtesorg och kärlek.

Samira Manners

Här kommer ett klockrent tips till årets jul-spellista. Tjugoåriga Samira Manners debuterade mitt under brinnande pandemi-våren 2020 med låten Do It All Again. I dag släpper hon sin tredje singel Last Christmas Eve – om ensamhet och en jul som inte blir som den brukar, men också om glädje, hopp och tillförsikt.

LP

How Low Can You Go heter LPs nya singel. En fantastiskt komponerad och lättsmält låt med en otrolig refräng, och hennes unika röst är ett perfekt komplement till låtens behagligt mjuka rytm. Låten efterföljer singeln The One That You Love som släpptes i somras. LP, eller Laura Pergolizzi som hon egentligen heter, har förutom en bakgrund som artist dessutom en lång karriär som låtskrivare bakom sig, men det är utan tvekan på sina egna låtar hon gör sig bäst.

Författare:
Sara Jones, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This