LYSSNAT – VECKA 47

av | nov 23, 2018 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Terra

Sedan debutalbumet Terrarism släpptes har Terra varit en stor del av mina spellistor. De beskriver sin nya EP Jävla EP:n som något annat än debutalbumet och visst är det annorlunda. Det är lite råare, lite mer känslosamt. Samtidigt är det samma gamla Terra som vi får höra igen och det känns otroligt fint.

The Magnettes

The Magnettes har släppt nya singeln ANX. En låt som de själva beskriver som “ösig, men typ ambivalent ösig” och en låt om att vara rädd om att missa saker samtidigt som man kanske inte vill vara med. Pop-bandet från Pajala har sedan starten nått stora framgångar med sin musik och hyllats på både hemmaplan och utomlands. Jag tror verkligen inte att den senaste singeln är ett undantag.

Highasakite

Det var kanske många med mig som fastnade för det norska bandet highasakite efter singeln God don’t leave me. Om du inte fastnade då eller har saknat dem så kommer nu en otroligt fin singel från dem. De har släppt låten Mexico som är en del av ett albumet som väntas komma i början av nästa år. Förhoppningsvis fortsätter de att briljera med bombastiska refränger och vackra texter.

Pizzagirl

Med en 80-tals inspirerade ljudbild är pizzagirls nya singel blossom at my feet, flower den perfekta uppladdningen inför helgen. Pizzagirl är, trots namnet, ett soloprojekt av Liam Brown från Liverpool. Han uppfinningsrika texter är spännande att lyssna på och inför den kommande EP:n är förväntningarna höga inför vad han kan hitta på.

Model man

Att lyckas skapa en ljudbild som är spännande rakt igenom är en konst. Duon Mark and Rob Brandon står bakom Model man som lyckas med just det. Nya singeln Ketones känns avslappnad, som att låten gjordes i en handvändning. Samtidigt så är det en låt med så otroligt många intressanta delar vilket gör att det inte kan vara annat än ett livsverk.

Författare:
Emma Isberg, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This