LYSSNAT – VECKA 46

19 nov, 2021

I veckans lyssnat tipsar Whilliam Lindroth om ny musik från Kindsight, Highasakite, Peach Pit, Big Thief och Reptaliens.

Kindsight

Köpenhamns indiescen bjuder på en smakrik förfriskning från bandet Kindsight, som släpper sin fjärde singel Don’t You Grow Up inför sitt kommande debutalbum nästa år. Detta är första låten som bandet har skrivit ihop och ger en härlig kombination av indie pop/rock som ger inspirerande inslag från kända alternativa band såsom Mazzy Star och Alvvays.

Kindsight

Highasakite

Norgebaserade och framgångsrika bandet Highasakite är återigen tillbaka med nya musik. Tidigare i höst släppte de sina två första smakprov inför sitt kommande album Mother som släpps i januari. De har nu släppt nästa singel Love Him Anyway som är en stark och medryckande låt med element från 70-talet och samtidigt en modern representation för 2021.

Highasakite

Peach Pit

Kanadensiska bandet Peach Pit har sedan ett par år tillbaka briljerat på de globala indietopplistorna. I mars släpper de sitt tredje album och inför detta har bandet släppt singeln Look Out! som är en alternativ pop/rock låt med inslag av folk.

Big Thief

Big Thief har ett fem år långt bagage av succérika releaser. I februari är de äntligen tillbaka med sitt femte album Dragon new warm mountain I believe in you och inför den släpps singeln Time Escaping som ett fint förskott. Låten har en rökigare ton över sig jämfört med tidigare material med inspirerande rötter från 70-talets folk-scen.

Big Thief

Reptaliens

Reptaliens är aktuell med sitt tredje album Multiverse och delar med sig av dess första singel Like a Dog, en låt om att känna sig enkel och fri. Den simpla och fräscha melodin med de elektroniska gitarrerna skapar en bra harmoni med sin bakomliggande handling och gör det njutbart för lyssnaren att slappna av och drömma sig bort ifrån den jobbiga vardagen.

Reptaliens

Författare:
Whilliam Lindroth

 

Pin It on Pinterest

Share This