LYSSNAT – VECKA 46

av | nov 13, 2020 | Artiklar, Läsvärt, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Julia Adams

I september återvände Julia Adams med nytt material på den avskalade låten Jag är din musik. Nu är hon tillbaka med ytterligare ett smakprov från sitt kommande debutalbum på låten Jag ska bli bättre. En dansant poplåt som handlar om att försöka älska sig själv när det känns som att ingen annan gör det.

.

Niccokick

Niccokick gjorde i våras en efterlängtad comeback på låten Afraid och nu står bandet bakom ännu en magnifik leverans av indiepop på nya singeln Love Can Be A Wonderful Thing. En låt om ynnesten med kärlek där de gästas av en av årets träffsäkraste debutanter: Klara Keller.

Helena Deland

Den kanadensiska låtskrivaren och kompositören Helena Deland är efter flertalet mindre samlingar nu aktuell sitt debutalbum Someone New. Ett album som kräver både sin tid och uppmärksamhet av lyssnaren, men som i gengäld lämnar något alldeless vackert och unikt efter sig.

Kiwi jr.

Här har vi ännu en kanadisk guldskatt i form av det Ontario-baserade bandet Kiwi Jr. som nyligen signade med det amerikanska skivbolaget Sub Pop. Här kombineras indierock med mörk komik och på den träffsäkra singeln Undecided Voters får vi höra en låt om just obeslutsamma väljare.

Shego

”La parte dulce del punk”, eller den söta delen av punk är ungefär det jag förstår av den spanska Shegos mantra och det räcker faktiskt. Essensen av DYI och sammanställningen av punk och lo-fi är fenomenal på duons singel fumas?

 

Författare:
Elin Strömberg, Skribent & Chefredaktör

Pin It on Pinterest

Share This