LYSSNAT – VECKA 44

5 nov, 2021

I veckans lyssnat tipsar Anna Börjesson om ny musik från Thomas Stenström, Ball Park Music, Lars Winnerbäck, Dinner och Markus Krunegård.

Thomas Stenström

Oftast känns det som att Så mycket bättre har utvecklats till ett rum för artister där de kan berätta för varandra hur fantastiska de är. Men så glimmar det till ibland. Som när Thomas Stenström tolkar Sugarplum Fairys Sweet Jackie. Lägg till Victor Noréns reaktion (Stenströms framförande har även ett visst överraskningsmoment) och det är omöjligt att hålla tårarna tillbaka.

Stenström

Ball Park Music

Sunscreen är den senaste singeln från det australienska indiepop-bandet Ball Park Music. Bandets sångare Sam Cromack berättar att låten är en sammansättning av flera påbörjade låtidéer. Han beskriver hur den lyckade kombinationen av dessa gör att det vilar något nästintill ödesmättat över Sunscreen. Ödet eller ej – Sunscreen är medryckande, trallvänlig och en välkommen påminnelse i novembermörkret om att ljuset kommer komma tillbaka.

Lyssnat

Lars Winnerbäck

Lars Winnerbäck har varje fredag sedan i början av oktober släppt en ny låt. De är nu samlade på EP:n Själ och Hjärta, Del 2. Låtarna vittnar om en lite äldre Linköpingsson som vädrar sina åsikter kring dagens politiska klimat. Men det finns även stunder som påminner om en yngre Winnerbäck. En som funderar över om saker kanske blev på ett visst sätt just för att stjärnorna stod så rätt.

Winnerbäck

Dinner

Danska musikern Anders Rhedin släpper sitt tredje album Dream Work under artistnamnet Dinner. Albumet består av drömsk indiepop där Dinners mörka röst balanserar mellan prat och sång, inte helt olikt Jarvis Cocker.

Markus Krunegård, Tommy Körberg

I dag släpper Markus Krunegård sitt andra album för året, Kemtvätten. Albumet släpptes redan förra veckan i en version där Tommy Körberg läser upp låttexterna. Krunegård beskriver på Instagram hur det var märkligt att höra texterna läsas upp av någon som inte hört en ton av musiken. Som lyssnare lämnas jag en aning förbryllad över att höra typiska Krunegårds-texter i ett helt annat format, men inte nödvändigtvis på ett dåligt sätt.

Kemtvätten

Författare:
Anna Börjeson
 

Pin It on Pinterest

Share This