LYSSNAT – VECKA 44

av | okt 30, 2020 | Artiklar, LYSSNA:, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

PEG PARNEVIK 

På nya singeln Never know your name visar Peg Parnevik upp en mer sårbar sida än vad hon gjort tidigare. Och med en mer avskalad produktion låter hon sin röst få breda ut sig och ta en tydlig plats. Texten som hon skrivit själv är en ännu ett bevis för att de finaste texterna blir de som kommer direkt från hjärtat och det blir tydligt att det finns en vardagsrealism i erfarenheterna som hon sjunger om och det blir väldigt fint och intimt att lyssna på.

TIM CHADWICK

Tim Chadwick släpper sitt tredje släpp för året i form av singeln If I gotta run. Det är en lågmäld balladliknande låt med 80-tals doftande influenser. På sina sociala medier beskriver Tim låten som en låt som låter en springa från sina problem och i låten berättar han om jakten på lycka och någon som vill ha en för den en är.

VOLA TILA

Duon Vola Tila presenterar fina singeln Forget That I Love You. Enligt Vola Tila är låten en spegling av mänsklighetens frågor om vem man egentligen är och vad som egentligen finns kvar om man tvingas släppa taget om allt. Det är en otroligt fin och sorglig låt som utforskar känslan av att känna sig maktlös samtidigt som låten också inger något slags hopp om vägen till något bättre. 

EELS

Halloween står för dörren och vad passar då bättre än för EELS att släppa låten Anything For Boo. Det är en fin kärlekshyllning som EELS själv beskriver som en fantasi om något som han trodde kunde bli en verklighet men som fick förbli en fantasi. Texten paketeras i en klingande ljudbild som är såväl enkel som spännande att lyssna på då många liveinstrument verkar få ta plats på låten. 

STEVAN

Stevan fortsätter att utforska genres och framför allt att bryta dem. Nya singeln Onyx beskriver han själv som en låt om sökandet efter självförtroende och känslan av att vilja vara bäst på allt. Låten är på ett sätt uppdelad i två, första delen av låten är betydligt mer avskalad medan andra delen av låten som leder mot slutet innehåller en hårdare beat vilket känns som ett nyskapande och roligt sätt att skapa en otroligt fin singel på.

Författare:
Emma Isberg, Skribent & redaktör

Pin It on Pinterest

Share This