LYSSNAT – VECKA 43

29 okt, 2021

I veckans lyssnat bjuder Julia Hvalgren på nya låtar från Wildhart, LÉON, Parcels, Den svenska björnstammen och Enfant Sauvage.

Wildhart

Från Göteborg får vi nu ta del av drömsk elektronisk pop när den är som allra bäst. Duon Wildhart släpper nu U Got Me inför sitt kommande album. Låten är luftigt och spännande och får en att vilja åka fram och tillbaka i en spårvagn mest hela dagen, blickandes ut genom fönstret i full färd med att regissera sin egen påhittade musikvideo.

Wildhart

LÉON

Artisten LÉON har visat på otrolig skicklighet tidigare, och nya singeln Soaked är inget undantag. Låten känns tidlös, men med en gnutta mer indie än vad vi är vana vid att höra. Det är musik som passar perfekt till en regnig roadtrip, en sen middag, som soundtracket till din lördagskväll. Det är musik som passar perfekt helt enkelt!

Leon

Parcels

Parcels är tillbaka- i en ny allvarsam kostym. Vi kliver rakt in hos par terapeuten och undrar kanske först var vi har hamnat- men kanske framförallt varför. Theworstthing berättar om obalans i relationer och om kanske texten är sig lik, så är musiken en kontrast mot det annars mer dansanta och festivalvänliga som vi kanske är vana vid. Men sällan låter det såhär bra hos terapeuten.

Parcels

Den svenska björnstammen

Det är inte ofta som man känner sig så hemma som när man hör låtar i både moll och dur vävas ihop av de typiska stråkarna, trummorna och sången om det mest allvarsamma men också det mest simpla. Drömmer om andetag är genierna från Norrköpings fjärde släpp inför deras kommande femte album och får oss att drömma om den dagen albumet landar i våra händer.

Den svenska björnstammen

Enfant Sauvage

Guillaume Alric, ena halvan av kusin-duon The Blaze tar nu musiken ett snäpp längre i egen regi. Time to fall känns som en förlängning av vad kusinerna först byggt upp. Vi känner igen det klassiska introt, stort och oberäkneligt och så plötsligt en total symbios mellan lyssnare och musik. Alric tycks se sitt soloprojekt som en stor, tom sal för honom att göra precis vad han vill med. Och bra låter det!

Enfant Sauvage

Författare:
Julia Hvalgren

 

Pin It on Pinterest

Share This