LYSSNAT – VECKA 43

av | okt 23, 2020 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

SALEM

Favorit witch house-bandet är tillbaka! Förra veckan släpptes ännu en singel, Red River, som ihop med septembers Starfall, är det första från gruppen på nästan tio år. Häxhousen är kvar även om en tydligare riktning mot alternativ hip-hop slår igenom. Ett förnyat sound som kanske tilltar en bredare publik. Misströsta dock ej, Red River är fullproppad med mörka reverbs och hi-hat rolls i sann Salem-anda.

KING GIZZARD & THE LIZARD WIZARD

Om en nu ska favorisera så är nummer ett av psykadeliska rockband; King Gizzard & The Lizard Wizard. Inte bara för deras tungvrickande namn utan också för att de alltid håller en så hög standard. Så även på nya singeln Automation som släpptes i går. Riktigt rivig är den.

THE SMASHING PUMPKINS

Återkomsternas tid är nu? Punkkollektivet från Chicago är nämligen tillbaka med helt ny musik. Hamnat i både chock och extas över detta. Det var dock med viss fasa jag tryckte på play för nya singeln Anno Satana, liksom kommer de hålla kvalitet såhär ett och halvt decennium senare? Svaret är ja, JA. Längtar tills albumet släpps.

THE SUPER ORCHESTRA

Och så en nyhet! Eller egentligen grundades duon redan 2005 men det är först nu de släpper sin första låt, Young Love. Bakom duon hittar vi välkända namn som Robin af Ekenstam (Wild at Heart & Barbarism) och Erik Lindestad (Wild at Heart & The Land Below). Låten då? En svävande indieresa över synthlandskapens förtrollade värld, ungefär så. Flörtas även vilt med 90-talets filmmusik gör de också.

PURITY RING

Ännu mer nytt från Purity Ring! I form av en cover på Alice DeeJays fantastiska danslåt Better off alone. Låten blir faktiskt 20 år i år och det är väl inte mer än rätt att den får ett nytt liv. Purity Ring gör det bra så när på att jag glömmer bort orginalet för två sekunder. Eurodance elektro i nya moderna kläder.

Författare:
Lili Gustafsson, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This