LYSSNAT – VECKA 42

22 okt, 2021

I veckans lyssnat tipsar Leonard Lukic om Parquet Courts, KAWALA, Lights, Culture Jam och BADBADNOTGOOD

Parquet Courts

Inför den kommande skivan som släpps i dag så bjöd Parquet Courts på sin senaste singel Homo Sapien. Det tidigare albumet Wide Awake! hade mer av en indierock-ton till sig, här övergår gruppen till en ljudbild som är mer orienterad kring postpunk. Låten är en blandning av förvrängda gitarriff och tunga trummor.

Parquet Courts

KAWALA

Singeln Searching är indiepop som ger en riktig energiboost. Trummor med afrobeat-influenser i kombination med en glad och harmonisk sångröst ger verkligen låten en fin klang. Det är ett snabbt tempo och musiken är lätt att ta in, inte för många komponenter i produktionen.

Kawala

Lights

Lights slår samman elektronisk rock och pop, soniskt så påminner Prodigal Daughter mycket om St.Vincents album MASSEDUCTION fast med ett mer hetsigt tempo. Helt klart en låt som passar in spellistor för träning eller bilturer.

Lights Prodigal Daughter

Culture Jam

Culture Jam är ett projekt där hiphop-artister och profiler från den amerikanska basketbollscenen försöker lyfta fram gemenskap och positivitet. Bestie gästas av A Boogie Wit da Hoodie och Capella Grey. Resultatet är melodisk hiphop och R&B som känns väldigt catchy och inbjudande. Något jag verkligen uppskattar är Capella Greys tilltalande sångröst som flyter med i beatet på ett schysst sätt.

Culture Jam

BADBADNOTGOOD

Den instrumentala musikgruppen BADBADNOTGOOD släppte nyligen sitt senaste album Talk Memory, och inledningsspåret Signal from the Noise är något av det mest episka jag hört. En mix av ett dramatiskt piano, brusande elgitarrer och jazzinfluerade trummljud bygger upp känslan av att man befinner sig i en dystopisk värld. Ett måste för den som gillar coola soundtracks.

Talk Memory

Författare:
Leonard Lukic

 

Pin It on Pinterest

Share This