LYSSNAT – VECKA 40

av | okt 2, 2020 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Club 8 

Veckans lyssnat kommer inledas med den kortaste låten som någonsin figurerat i Popmani. Det är Club 8 som släppt sin nya singel Our Little Loving. En rar liten kärlekshistoria i vilken den svenska duon kommer precis till sin rätta. Tyvärr får man bara njuta av den i en och en halv minut innan den är över.

Alfie Templeman 

Den brittiska ynglingen Alfie Templemans Forever Isn’t Long Enough är precis det vi har vant oss vid från honom de senaste åren. Proffsigt producerad låt som angränsar såväl till R’n’B, soul och dans. Med ett ruffigt anslag som följs upp av luftiga synthar och en dynamisk basgång är det här en låt som kommer falla många i smaken.

Mountain Bird

Åkersbergas finest Adam Öhman, mer känd som Mountain Bird, har släppt singeln Modern Man. En låt som bäst kan liknas vid en mix mellan Loney Dear, John Newman och Jamie XX – hur osannolikt det än må låta. En fantastiskt intressant låt från en artist som under flera år har skapat spännande musik utan att få det där riktigt stora genombrottet. Kanske är det nu det händer?

WALKING BAß

Markus Krunegård har – återigen – startat ett nytt musikprojekt. Eller ett musikaliskt konstprojekt, som de själva valt att kalla det för. Denna gång gör han musik tillsammans med producenten Jari Haapalainen, vilket de två gjort tidigare, men då i andra konstellationer. Gillar man Krunegårds sedvanliga poprock kommer man dessvärre bli besviken. Tonerna är mörka, snudd på deprimerande, vilket å andra sidan är tematiskt för rådande årstid. Optimal musik för höstrusket.

Christian Gabel

Christian Gabel känner vi vanligtvis till genom projektet 1900 – men nu har han släppt musik under eget namn igen för första gången sedan 2012 då albumet Krater kom ut. Nu är han tillbaka med singeln Videovåld. Om veckans första låt i lyssnat är den kortaste hittills är eventuellt Videovåld den längsta. Under låtens dryga åtta minuter bjuds lyssnaren på retrodoftande bitpop med en, paradoxalt nog, lika lekfull som mörk touch. I november kommer två nya album att släppas av Gabel, håll öron och ögon öppna för dem!

Författare:
Maximilian Haglund Holst, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This