LYSSNAT – VECKA 4

27 jan, 2022

I veckans lyssnat tipsar Natalie Mourad om ny musik från Mi von Ahn, Tiger, SOLFRID, Gus Leifeld, Soft Top Intrepid och Beach House.

Mi von Ahn

Efter sitt debutalbum 2018 har det varit tyst från Umeå-sångerskan Mi von Ahn, men nu är hon tillbaka med singeln damaged goods. Låten för tankarna till Amason, och är en fin uppvisning av hennes starka raspiga sångröst och beskrivs kanske bäst som melodistark melankolisk pop.

damaged goods

Tiger 

Efter ett musiktätt 2020, och lite lugnare 2021, inleder gruppen Tiger sitt musikår starkt med singeln Panna mot panna. I linje med Tigers tidigare musik är låten en lika delar dansant och sorglig poplåt som gärna får efterföljas av fler singlar.

Tiger

SOLFRID

Låten Why? är svenska SOLFRIDs tredje egna singel och har man inte hakat på tåget innan, kan det vara dags nu. Starka vokaler står i fokus och de får sällskap av en drömsk och elektronisk ljudbild som bryts av en soulig trombon. Den ger god anledning till att sätta namnet SOLFRID på minnet.

Solfrid

Gus Leifeld

Gus Leifeld är bara 18 år och spelar in sin musik i sitt sovrum, men låten Far from home visar inga tecken på att det skulle vara till hans nackdel. Låten inleds med en gammal inspelning som sedan mixas in och tas över av ett elektroniskt och experimentellt sound. Far from home påminner nästan lite om Billie Eilish för ett par år sedan.

Soft Top Intrepid

Studsiga trummor och burkiga vokaler är kanadensiska Soft Top Intrepids recept för en medryckande indiepop-låt. Lemon Lung är uppiggande och lekfull låt som lätt får en att glömma vintermörkret ett litet tag.

Beach House

Beach House har tagit priset för det längst utdragna albumsläppet. Med start i november har duon släppt låtar successivt, och fyra kapitel ska till slut bli ett dubbelalbum den 18 februari. Only you know är i alla fall en trygg försäkran om att albumet inte kommer lämna oss Beach house-fan besvikna.

Författare:
Natalie Mourad

 

Pin It on Pinterest

Share This