LYSSNAT – VECKA 4

av | jan 29, 2021 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

King Krule

I fjol var det femtio år sedan John Lennon tragiskt sköts till döds i New York. King Krule har likt tusentals andra artister gjort det föga originella draget att spela in en cover av Imagine. Men herregud vilket fint utförande! Varm och intim produktion och det känns nästan som att man lyssnar på låten för första gången igen.

Barbarisms

Rätt så trevlig sjuminutersballad från Stockholmstrion Barbarisms (ej att förväxla med metalbandet med samma band). Dessa gossar låter betydligt mjukare än vad bandnamnet antyder och singeln I Want To Change My Mind från det kommande albumet Zugzwang påminner en del om The Lucksmiths med sina raka och popiga ackord och sin betoning på berättande texter. Låten gästas av Alice Boman (dessvärre enbart som bakgrundssångerska).

Per och Olof

Balkongen är en rivig poplåt på skånska, dock med en ovanligt sorglig och ödslig text. Att döma av bandnamnet tror man att det är en duo, men det visar sig vara ett soloprojekt. Enligt skivbolaget kommer det att släppas mer singlar under våren som ”visar upp hans olika sidor” så det är bara att vänta och se vad som kommer härnäst. Jag gissar på Altanen!

Melby

Den nya singeln Old Life från Stockholmsbandet Melby bjuder på ett rätt trevligt gitarriff och bra percussion och en lagom abstrakt och svävande text. Det påminner lite grann om Broadcast och Stereolab men är mer återhållsamt och inte lika experimentellt. Jag ser dock fram emot att höra mer från Melby likt detta.

Summer Heart 

Jag trodde att folk hade övergett chillwave för länge sedan men tydligen inte! Summer Heart släpper sin nya singel Ocean och jag är tvungen att dubbelkolla på datorns kalender att jag inte av misstag råkat resa tio år tillbaka i tiden. Låten är bra och catchig men hade kanske passat bättre sommaren 2010 än vintern 2021, men bättre sent än aldrig. Tydliga influenser från Washed Out och Neon Indian.

Författare:
Alexander Andrén, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This