LYSSNAT – VECKA 39

1 okt, 2021

I veckans lyssnat bjuder Maximilian Haglund Holst på ny musik från Michael Seyer, Coeo, Portugal. The Man, Cherry Glazer, Ane Brun och Pretty Stooked.

Michael Seyer 

En personlig favorit har släppt nytt! Michael Seyers kliniskt producerade pop kan ibland få en nästintill steril ljudbild, men det är icke desto mindre en fröjd för örat att konsumera den här rakt igenom ”snygga” musiken. Plattans första spår A Good Fool är en bra inkörsport till tyngre grejer.

Michael Seyer

Coeo 

Vad passar inte bättre till lättade restriktioner än en ny dansant dänga från Coeo? 25 Hundred Friends flirtar tydligt med 90-talets housemusik på ett charmigt sätt. Arrangemanget är nästan barnsligt enkelt uppbyggt kring vad som låter som en gammal klassisk trummaskin, typ Roland TR 909. Det är dock ruggigt effektivt och följden blir att man har svårt att sitta still!

Coeo

Portugal. The Man feat. Cherry Glazer 

Portugal. The Man är tillbaka med ett par nya låtar, däribland Steal My Sunshine. En låt som görs tillsammans med Cherry Glazerr, vilket i sig är en spännande kombination då hennes garagesound slås samman med Portugal. The Mans kontemporära soulpop. Resultatet blir en mix som låter mer madchester än något annat. Bra!

Portugal. The Man

Ane Brun

Ane Bruns Ta Tak I Me berör redan vid första lyssningen. En melankolisk och nästan rå känsla slår emot en som en vägg. Stämningen kan liknas vid den i Amanda Bergmans version av Monica Törnells gamla klassiker Vintersaga. Ta Tak I Me är ett måste till de mörka månadernas spellistor.

Pretty Stooked 

Nya Zeelands svar på Sam Fender? Ja, kanske! En väldigt spännande debutant har vi hur som helst i Eddie Kiesanowski och hans projekt Pretty Stooked. My Line sätter i alla fall ribban skyhögt och jag tror att det här är ett namn som vi kommer få anledning att återkomma till i framtiden.

Pretty Stooked

Författare:
Maximilian Haglund Holst

 

Pin It on Pinterest

Share This