LYSSNAT – VECKA 39

av | sep 26, 2020 | Artiklar, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

BLU DETIGER

Äntligen ny musik från Blu DeTiger. Basisten som slagit igenom stort på TikTok under året med sin senaste singel Figure It Out, släpper nu den andra singeln för året. Cotton Candy Lemonade är betydligt mer lågmäld, en slags lo-fi, bedroom funk. Som hennes tidigare låtar är det en låt jag kan ha på repeat hur länge som helst.

Alicia Keys

Keys har släppt sitt sjunde album, efter det längsta uppehållet hon haft utan musik. Albumet innehåller hela 15 låtar och flera anmärkningsvärda samarbeten med artister som Snoh Aalegra, Khalid och Tierra Whack. Det har fått namnet Alicia, eftersom det är hennes mest personliga musik hittills. Nästa sommar besöker Keys Stockholm för ett stopp på sin världsturné.

A.G COOK

Artisten och producenten A.G Cook som jobbat med bland annat Charli XCX och Alaska Reid har släppt sitt andra album Apple. Släppet kommer drygt en månad efter hans 49 spår långa debutalbum 7G. Om du gillar Charli XCX mer experimentella sida kommer du definitivt gilla Cook som gör atmosfärisk synth-psykedelika broderad med autotune.

EVIE IRIE

17-åriga Irie har redan släppt sin andra EP, The Optimist. Denna gången är det mer svulstig och storslagen arenapop, det låter lite som en yngre Sia. Det är tydligt att en storartad karriär väntar Irie, även om det ibland saknar nyanser. Som det väldigt bokstavliga namnet skvallrar om är EP:ns låtar tillägnade positivitet, hopp och kärlek.

JACOB BANKS

En av vår tids mest intressanta artister Jacob Banks är tillbaka med en ny singel. Stranger handlar om att se tillbaka på ett förhållande från andra sidan om ett uppbrott. Låten är hans första egna släpp sen början av 2019, och förhoppningsvis en hint om att en uppföljare till albumet Village är på väg.

Författare:
Emma Thimgren, Redaktör

Pin It on Pinterest

Share This