LYSSNAT – VECKA 39

av | sep 27, 2019 | Läsvärt, Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

PRINCESS NOKIA

Det var ett tag sedan vi hörde något från Princess Nokia men nu är hon tillbaka med ny musik. På låten Sugar Honey Iced Tea (S.H.I.T.) svarar hon sina haters och i musikvideon deltar hon i en skönhetstävling som hon vinner. Musiken är mer bubblig än innan med instick av gospel och blåsinstrument, men precis lika svår att inte ha på repeat som innan.

FINNEAS

Billie Eilish producent och tillika storebror har återigen släppt egen musik, som också den består av mästerligt skrivna texter och otroligt mångbottnad produktion. Trots att den har en egen karaktär så visst hörs det att han producerat Billies musik. I Don’t Miss You at All börjar som lunkande pop men innehåller precis tillräckligt med plot twists för att det ska vara intressant. Finneas är oerhört skicklig på att säga så mycket med få ord och subtil text “All but forgotten/About those eyes/The shade of green that if he’d seen would make F. Scott Fitzgerald cry”.

BÜLOW

Tyska popmästaren Bülow fortsätter att mata ut singlar. Boys Will Be Boys är som hennes tidigare musik medryckande pop med syrliga texter. Låten är den första från hennes kommande andra EP som släpps 4 oktober.

QVEEN HERBY

Det är som att Qveen Herby levererar ännu mer välslipad text och rap för varje release. Cheap Talk är den första låten från den kommande EPn som är den sjunde i raden. 15 oktober väntas den släppas. I samband med låten släpptes också en surrealistiskt kitschig musikvideo.

WINONA OAK

Det var längesen en låt grep tag i mig på det sätt som Winona Oaks Break My Broken Heart gjorde första gången jag hörde den. Och nu har den kommit ut i en lite mer avskalad version. Glittrande och storslagen hjärtesorgsballad som klättrar i styrka men fängslar en redan i första frasen.

Författare:
Emma Thimgren, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This