LYSSNAT – VECKA 39

av | sep 29, 2017 | Lyssnat, Ny musik

Popmanis redaktion lyssnar dagligen igenom mängder med ny musik. Varje fredag tipsar vi läsarna om den senaste veckans upptäckter.

Eavesdrop 

Syntelektroduon från Göteborg gjorde för några dagar sedan debut med sin självbetitlade EP och satte oss allihop i trans. Vi möter dem på en stjärnhimmel någonstans mellan Depeche Mode, Niki & the Dove och JJ, och blir medtagna på tre svallande låtar, inledningsvis min personliga favorit, Obscured Clarity, som tveklöst kommer hålla mig varm i höst.

Dinamarca

Knappt har vi hunnit återhämta oss från Gatherfestivalen innan ljudanarkotruppen Staycore slår till igen. Har en lyssnat på Dinamarcas senaste EP Himnos och crave:at mer, så kommer Fine Day extremt välkommet. Beatet är klassiskt Dinamarcskt, präglat av kontraster och stegrande intensitet, med en inledning så ljus att den blir närmast läskig. Det känns lite som någon kramar om ens organ – på ett bra sätt. Mycket bra.

HOLY 

Jag har längtat hem från skolan/jobbet de senaste dagarna så att jag kan slänga mig på sängen och sätta på HOLYs senaste singel premonition på högsta volym, blunda och drömma om… ja, drömma fritt, helt enkelt. Det låter kanske nedlåtande att kalla musiken snäll, men den är världens bästa vän, inbjudande, mild, glad, poppig, somrig och på samma gång äventyrlig. Typ TV-serien Please like me möter The perks of being a wallflower.

Yung Lean

Sånär som på en och annan låt övergav jag Lean efter Unknown Memory, trots att det mer eller mindre bar mig igenom Stockholmsvintern 2014. Om det berodde på hans nergång eller min eventuellt dåliga smak är förstås en subjektiv fråga – spikat är i alla fall att det finns anledning att kasta sig över tredje albumet Strangers, att döma av Red Bottom Sky och Hunting My Own Skin, som släpps 10 november. Ingen kan längre avfärda Lean som ”svår”, soundet är mjukt och inbjudande, om än karakteristiskt experimentellt.

Angel Olsen

Det händer mer grejer 10 november – albumsläppet Phases. Angel Olsen får mig att längta efter mörker. Fly On Your Wall är en långsam och ganska tung historia med Olsens släpiga och samtidigt mäktiga röst ovanpå en relativt enformig vers som successivt öppnas upp i ett vakuum att förlora sig själv i.

Författare:
Alice Dadgostar, Skribent

Pin It on Pinterest

Share This