LYSSNAT – VECKA 38

24 sep, 2021

I veckans lyssnat tipsar Emma Thimgren om Velvet Underground Tribute, Griff, Alessia Cara, Daniela Rathana och Amber Mark.

Velvet Underground Tribute

Hyllningsalbumet I’ll Be Your Mirror: A Tribute to The Velvet Underground & Nico släpptes i dag. Samlingen innehåller tolv låtar som tolkas av olika artister. Bland de som medverkar finns King Princess, Sharon Van Etten, Matt Berninger och St. Vincent. Samtliga låtar har fått en egen karaktär, samtidigt som soundet inte har ändrats för mycket. Det blir en fin gemensam röd tråd trots så många olika artister.

Velvet

Griff

Griff har tolkat Lordes Solar Power för Spotify Sessions. Låten har fått Griffs karaktäristiska sound, inte lika avskalat som originalet utan mer producerat. Anledningen till att hon valde Lorde är för att hon är bland hennes största inspirationer. Faktum är att det blir bättre än Lordes version, och låter så som det borde gjort från början.

Alessia Cara

Cara har släppt sitt första studioalbum sedan 2018. In The Meantime är hela 18 spår långt och producerar gör ​​Salaam Remi (Amy Winehouse). Samarbetet lyftet Cara till nya nivåer. Resultatet är tropiskinfluerad R&B och soul. Har du inte gett henne en chans innan är det kanske dags nu.

Daniela Rathana

Stjärnskottet Daniela Rathana har släppt sitt debutalbum Rathana Club. Albumet är producerat av Charlie Bernardo och Oskar Linnros, Mapei har varit med och skrivit texter. Musiken är denna gång desto mer dansinriktad, med medryckande produktioner och ett helt nytt textspråk. Rathana själv skriver att albumet “representerar mig som jag är nu, den jag har varit och den jag vill bli”.

Amber Mark

What It Is är den fjärde singeln från Amber Marks kommande debutalbum, som varit under produktion sedan 2019. Mark har nu släppt den nya singeln och meddelar samtidigt att albumet Three Dimensions Deep släpps 28 januari. På den nya låten frågar sig Amber om hon ska fortsätta en relation. Soundet är mer soul än någonsin och Mark kommer till sin rätt i det gungigt lugna.

Författare:
Emma Thimgren

 

Pin It on Pinterest

Share This