LYSSNAT – VECKA 37

17 sep, 2021

I veckans lyssnat tipsar Erik Magnusson om ny musik från Avantgardet, Riga Tiger, Makthaverskan, Augustine och !!!.

Avantgaradet

Sex album på lite drygt fem år?! Hade någon sagt att det var möjligt hade jag skrattat personen rakt upp i ansiktet. Denna gång är det Avantgardet som skrattar sist med Smash and Grab. Albumet har en livekänsla som är svår att sätta fingret på, på ett bra sätt. Texterna tillåter sig vara allvarliga och fjäderlätta på helt rätt tid och plats.

Riga Tiger

Realismpop, är hur Riga Tiger väljer att beskriva sin musik. Och med texter som närmast liknar diskbänkspoesi ligger sanningen verkligen inte långt därifrån. Vad ska du göra med din så kallade mänsklighet blir gruppens tredje album och tar stora steg mot ett poppigare sound. Det är ett vågat drag som bjuder upp till både dans och tårar.

Augustine

Artisten tillika producenten Augustines senaste singel Fragrance osar av retrosyntar och det bombastiskt pulserande ljudlandskapet gifter sig perfekt med rösten. Perfekt att trycka på under efterfestens sena timmar och låta er dras med i känsloruset som uppstår.

Augustine

Makthaverskan

Makthaverskans alltid lika trollbindande gitarrslingor återfinns självklart även på nya singeln This Time. Med ett frenetiskt driv som aldrig tar slut pumpar indiehjärtat på högvarv från första sekund. Göteborgsgruppen planerar att släppa sitt fjärde studioalbum till hösten och vi på redaktionen ser fram emot att se bandet ute på vägarna snart igen.

!!!

Tracy Chapmans brottarhit Fast Car har knappast gått någon levande själ förbi. Därför är det så uppfriskande med någon som vågar sig på en helt ny tolkning av originalet. !!! kallar sig dance-punkbandet från New York som låter 90-talets dansmusik inspirera denna annorlunda och dansanta cover.

Författare:
Erik Magnusson

 

Pin It on Pinterest

Share This