LYSSNAT – VECKA 36

10 sep, 2021

I veckans lyssnat bjuder Elin Strömberg på ny musik from Nordmark, Jenny Wilson, Johannes Räihä, Hanna Järver, Sarah Klang, Ludwig Hart, Yumi Zouma och Curtis Harding.

Nordmark, Jenny Wilson

Nordmark följer upp fjolårets EP med den vackert intensiva och olycksbådande singeln You and Me. På låten som handlar om en far och dotter-relation gästar även Jenny Wilson och i en kommentar berättar Nordmark att de båda artisterna delar erfarenheten av cancer och att det var denna gemenskap som födde idén om ett samarbete på låten.

Nordmark

Yumi Zouma

Yumi Zouma är ett ypperligt bevis på att det där med långdistans fungerar. Med medlemmar som verkar från New York, London och Nya Zealand har inspelningar under flera års tid mejlats fram och tillbaka. Utfallet har i många fall varit glittrande popsensationer och nu är de tillbaka med singeln Give It Hell som uppmanar till motstånd till vår moderna tids kaos.

Yumi Zouma

Curtis Harding

Vad vore en fredag utan en soulkaramell. Denna gång från den Atlanta-baserade artisten Curtis Harding som i veckan annonserade sitt kommande album If Words Were Flowers. En samling som han själv beskriver som en utdelning av blommor till världen och till alla som behöver höra vad dessa låtar har att säga just nu. Singeln Can’t Hide It släpptes tillsammans med en sevärd 70-tals inspirerad musikvideo signerad Michele Civetta som går att se här. 

Curtis Harding

Johannes Räihä, Hanna Järver

Här har vi ännu ett exempel på ett utomordentligt samarbete. Denna gång är två av Sveriges allra finaste popskatter i form av Johannes Räihä och Hanna Järver som hörs tillsammans på den vackra duetten Suddig i en cocktailbar

Johannes Räihä

Ludwig Hart, Sarah Klang

Ett annat samarbete som är för bra för att inte nämnas i veckans lyssnat är Sarah Klang och Ludwig Hart som även de har gjort en duett. Låten Violent Words Of Love är hämtad från Harts kommande album Paloma och tar verkligen fram det bästa i dessa två artister.

Ludwig Hart

Författare:
Elin Strömberg

 

Pin It on Pinterest

Share This